Tovább olvasom

Ferrante, Elena

Briliáns barátnőm – Nápolyi regények 1.

starsBetöltés...

 

Fordította: Matolcsi Balázs
Megjelenés dátuma: 2016-11-11
Terjedelem: 341 oldal

 

Súly: 438 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633552780
3 990 Ft3 192 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Lila Cerullo és Elena Greco tűz és víz. Lila fiús, robbanékony, erőszakos, parancsolásra született, Elena lágy, odaadó, szorgalmas, figyelmes és önfeláldozó. Jobban nem is különbözhetnének, sorsuk mégis egy életre összefonódik az 1950-es évek szegény, poros nápolyi udvarain. Hol elválaszthatatlan barátnők, hol fékezhetetlen szellemi riválisok. Nem tudnak se egymással, se egymás nélkül élni, kiegészítik, inspirálják egymást, egyikük sem lenne a másik nélkül az, aki.

Egyikük úgy dönt, hogy nem tanul tovább, és tizenhat évesen férjhez megy, a másikuk a gimnáziumot és a tudást választja. Mindketten egy szegénységgel küszködő, büszke, erőszakos férfitársadalomban próbálnak a maguk módján boldogulni, előrébb jutni, a tőlük telhető legnagyobb függetlenséget kivívni.

A Briliáns barátnőm egy négykötetes regényfolyam első része, melyben Lila és Elena gyermek- és kamaszkorát ismerjük meg. Elena Ferrante egy élethosszig tartó, különösen intenzív barátság történetét írja meg a Nápolyi regényekben. Gazdag érzelmekkel és lenyűgöző intelligenciával követi szinte lépésről lépésre két főszereplője kislány- és kamaszkorát, nővé, anyává érésüket, személyiségfejlődésüket, egymásra gyakorolt hatásukat, a mindent felülíró szeretetet és csodálatot, mely évtizedeken át táplálta és mélyítette barátságukat.

 

Kategória:

Sok apró esemény, hétköznapi emlékek építik fel a regény. A két lány felnőtté válását egy olyan közegben követhetjük, amiben bénító módon mindennapos a tehetetlenség, a fizikai és szexuális zaklatás. Ahol az ambíciók letörése vagy elhalása szokványosabb, mint azok kibontása.

Feminfo

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Elena Ferrante
Briliáns barátnőm – Nápolyi regények 1.

2950 Ft 2360 Ft 20%

starsBetöltés...
Elena Ferrante
Nő a sötétben

3490 Ft 2792 Ft 20%

starsBetöltés...
Elena Ferrante
Aki megszökik és aki marad – Nápolyi regények 3.

3990 Ft 3192 Ft 20%

starsBetöltés...
Elena Ferrante
Amikor elhagytak

3490 Ft 2792 Ft 20%

starsBetöltés...
Elena Ferrante
Az új név története – Nápolyi regények 2.

3990 Ft 3192 Ft 20%

Ferrante, Elena

Elena Ferrante a kortárs világirodalom nagy rejtélye. Regényei zajos sikert aratnak, díjakat nyernek, számos nyelvre lefordítják őket, de kiléte ismeretlen. Annyi tudható róla, hogy Nápolyban született, és ő a Tékozló szeretet, az Amikor elhagytak és a Nő a sötétben szerzője. Első két regényét Mario Martone, valamint Roberto Faenza filmesítette meg. La Frantumaglia (Szilánkok) című műhelynaplójában levelezését, jegyzeteit, valamint kiadatlan írásait gyűjtötte össze. 2007-ben La spiaggia di notte (Éjjeli strand) címen egy gyerekkönyve is megjelent. Az Aki megszökik és aki marad a Nápolyi regények (2011–14) tetralógia harmadik kötete. A Briliáns barátnőm című első kötetből az HBO készített sorozatot, amelynek premierje 2018. november 19-én lesz az HBO-n és az HBO GO-n.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja