Tovább olvasom

Feynman, Richard P.

Hat könnyed előadás


starsBetöltés...

 

Fordította: dr. Ill Márton
Megjelenés dátuma: 2021-02-05
Terjedelem: 232 oldal

 

Méret: 130 x 197 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633554616
3 900 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Az 1965-ben Nobel-díjjal kitüntetett amerikai Richard P. Feynman századunk egyik legragyogóbb elméleti fizikusa és eredeti gondolkodója. Híres volt arról, hogy a legnehezebb elméleti problémákat is világosan, szellemesen és érthetően el tudta magyarázni. Bámulatos érzékkel helyezkedett bele sokszor nem szakmabeli hallgatóságának gondolkodásmódjába, és vezette be őket az atomok világába, magyarázta el nekik az energiamegmaradás törvényét, a gravitáció vagy a kvantumos viselkedés természetét. Kötetünk a korábban Mai fizika címmel magyarul is megjelent egyetemi előadásaiból tartalmaz hatot, új fordításban. Feynman elegáns könnyedséggel és frappáns példákkal világít rá a jelenségek lényegére.

A Hat könnyed előadás lenyűgöző olvasmány, a tudományos népszerűsítő művek egyik remeke. Felnőttek és diákok, a természettudományok iránt érdeklődők, de fizikusok és matematikusok is élvezettel forgathatják.

Richard P. Feynman a huszadik század második felének Einsteinje volt: a tudós géniusz tökéletes megtestesítője. (Independent)

Ha csupán egyetlen könyvet adhatnánk át a tudósok következő nemzedékének, az kétségkívül a Hat könnyed előadás lenne. (John Gribbin, New Scientist)

A magfizikus Hans Bethe egyszer így jellemezte dr. Feynmant: „varázsló”. Igaza volt. Kell ahhoz valami varázslat, hogy a tudomány olyan mulatságos, magával ragadó és egyszerű legyen, ahogyan azt Feynman előadja.
BILL GATES

A szerző további könyve

20%

Feynman, Richard P.

Richard P. Feynman (1918–1988) a 20. század egyik legnagyobb hatású amerikai fizikusa. Jelentős szerepe volt a kvantum-elektrodinamika kialakulásában. Részt vett az atombomba kifejlesztésében és a Challenger-katasztrófa kivizsgálásában. Az elméleti fizikában elért eredményeiért 1954-ben Albert Einstein-díjjal tüntették ki. A kvantum-elektrodinamika terén végzett munkásságáért 1965-ben fizikai Nobel-díjat kapott.

A szerző fotóját készítette: Tamiko Thiel

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja