Tovább olvasom

Lugosi Viktória

Vándorhomár

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2018-06-01
Terjedelem: 320 oldal

 

Méret: 125 x 200 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633554357
3 490 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Arnold. Bori. János. Liza. Egy zöldséges. Egy banktisztviselő. Egy történelemtanár. Egy háziasszony. Látszólag semmi közös nincs bennük.
De a város, ahol élnek, a rendszerváltás, amely megfosztja őket álmaiktól és lehetőségeiktől mégis összeköti őket.

„A Vándorhomár izgalmas portrékat rajzol az elmúlt évtizedek veszteseiről és nyerteseiről. A gazdag és pontos részleteket szerettem benne a legjobban, azt, hogy a késő Kádár-kor, a rendszerváltás és a vadkapitalizmus tárgyai és hangulatai milyen éles, már-már bódító elevenséggel bukkannak elő újra és újra a szövegben.”
Dragomán György

„Lugosi Viktória remekül tud mesélni, szálakat bogozni és kioldani, könyve tele van jó történetekkel. A történetmondáshoz figurák tartoznak, akik éppen jó arányban ismerősek is, akikhez hasonlókkal már találkoztunk, de csak hasonlókkal, mert mindegyik alakban van valami meglepő és elgondolkodtató, valami csavar, amiből tanulunk valamit arról, hogy miképpen is zajlik az élet. Ehhez pedig életismeret kell, sokféle tudás, nemcsak a lélekről, hanem sok minden egyébről, mesterségekről, szakmákról, üzletről, a város különb-különb részeiről, külföldi utakról, jómódról és szegénységről, divatokról, sznobizmusról, lakásberendezésekről, az elmúlt évtizedek magyar életéről.”
Radnóti Sándor

„A könyv szerintem, egyszerűen zseniális. Azóta sem tudok szabadulni tőle, és nem is akarok persze.”
Hadas Kriszta ajánlja Lugosi Viktória Vándorhomár című könyvét a Bézs Rádión.

 

Kategória:

„A posztszocialista vándorhomár élőhelye Kelet-Európa. Igen kívánatos, felsőbbrendű faj, de közelebbről megismerve kellemetlenségekre számíthat az ember.”

A szerző további könyve

20%
Lugosi Viktória
Ajvé

starsBetöltés...

2900 Ft 2320 Ft

Lugosi Viktória

Lugosi Viktória 1962-ben született Budapesten. Író, újságíró. Tanulmányait az ELTE jogi karán végezte. 1985–97 között rádiós és televíziós szerkesztő, műsorvezető. 1997 és 2010 között kommunikációs tanácsadó és kommunikációs igazgató. 2009 óta a kaviart művészeti vezetője. Két regény, az Ajvé (2000) és a Dafke (2009), valamint egy meseregény, a Hümmögő (2002) szerzője. Ez utóbbi megjelenésének évében elnyerte Az Év Gyermekkönyve Ibby-díjat.

A szerző fotóját készítette Müller László.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja