Tovább olvasom

Oliver, Jamie

5 hozzávaló – Gyors és könnyű ételek


starsBetöltés...

 

Fordította: Dobos Anna
Megjelenés dátuma: 2018-08-27
Terjedelem: 320 oldal

 

Méret: 189 x 246 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789633554296
7 500 Ft6 000 Ft
Mennyiség

„3+1 Karácsonyi akció” vagy „20% kiadói kedvezmény”

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Hihetetlen, de igaz: az 5 HOZZÁVALÓ Jamie Oliver 15. szakácskönyve magyarul! 2002-ben ismertük meg azt a kajla, mindig pörgő és vigyorgó srácot, aki megtanította főzni Nagy-Britanniát, és hatással volt az egész világ gasztronómiájára. Évről évre megújuló, más-más tematikát feldolgozó szakácskönyvei jó ideje a karácsonyi könyvpiac elengedhetetlen kedvencei közé tartoznak. Idén az 5 hozzávalóval, a korábban már megjelent 30 perces és 15 perces receptek hagyományaival tér vissza, de ezúttal nem az idő rövidsége, hanem a receptek egyszerűsége lesz a segítségünkre abban, hogy minél előbb elkészüljön az ebéd vagy a vacsora Jamie-módra.

Mind a 135 vadonatúj recept elképesztő ízkombinációkat kínál, és közös bennük, hogy csupán öt összetevőből bármikor könnyen elkészíthetők. Találsz itt salátákat, olaszos tésztákat, csirke- és halételeket, zöldségeket, ázsiai rizs- és tésztaételeket, marhából, sertésből és bárányból készült fogásokat – és persze desszerteket is. Az 5 HOZZÁVALÓ finom ízekkel csábít, teli van tápláló, egészséges ételekkel és sok-sok jópofa ötlettel.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei

Oliver, Jamie

Jamie Oliver (1975) a szülei vendéglőjében, a Cricketersben kezdett főzni, az essexi Claveringben, nyolcéves korában. Iskolai tanulmányai befejezése után szakácsként kezdett dolgozni, így került a River Caféba, ahol a sokszor megírt, híres történet szerint egy televíziós produkciós vállalat felfedezte. Televíziós és szakácskönyves karrierje 1999-ben kezdődött A pucér szakács című sorozattal. Azóta létrehozta a Fifteen nevű vendéglőt Londonban, megreformálta az iskolai étkeztetést Nagy-Britanniában és forradalmasította az otthoni főzési szokásokat. Jótékonysági tevékenységével az ennivaló által igyekszik jobbá tenni az emberek életét. Ennek keretében működteti a Fifteen vendéglői hálózatot, amelyben munkanélküli fiatalokat oktatnak a vendéglátószakmára. Ugyancsak jótékonysági alapon tartja fenn a Ministry of Food központokat, ahol az emberek a főzés alapjait sajátíthatják el. Jamie állította össze a középiskolai szakoktatás számára Az otthoni főzés alapjai nevű tantárgy tananyagát, és ő hozta létre a Konyhakert Projektet, az új élelmiszer-oktatási programot az általános iskolás gyerekek számára. Sikeres vállalkozásai közé tartoznak a Jamie’s Italian és a Union Jacks vendéglők, valamint számos kulináris és egyéb termék. Írásai Nagy-Britanniában és szerte a világon megjelennek, többek között a saját, Jamie’s Magazine című lapjában. Legnépszerűbb könyve, a Jamie 30 perces kajái minden idők leggyorsabban bestsellerré váló könyve lett Nagy-Britanniában a nem szépirodalmi kategóriában. Jamie Londonban és Essexben él családjával, Jools nevű feleségével és gyemekeikkel. A szerző fotóját készítette: –

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja