Tovább olvasom

Oliver, Jamie

7-féle – Egyszerű ötletek a hét minden napjára

starsBetöltés...

 

Fordította: Szitás Erzsébet
Megjelenés dátuma: 2020-10-19
Terjedelem: 320 oldal

 

Méret: 189 x 246 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789633557020
7 900 Ft6 320 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Jamie Oliver az elmúlt 20 év alatt „tévés szakácsból” a gasztronómia megkerülhetetlen alakjává vált. Népszerűsége A pucér szakács (2002) magyar megjelenése óta itthon is töretlen, „éves rutinná” vált, hogy majd minden ősszel megjelenik egy új Jamie-könyv, hogy a lelkes olvasók újabb és újabb Jamie-fortélyokkal ismerkedhessenek meg. A 16 könyv közül az elfoglalt vacsorafelelősök elengedhetetlen „társai” a 30 percesek, a 15 perces kaják és az 5 hozzávaló.

Ennek a sornak a következő darabja a 7-féle című idei könyv, amely új ötleteket ad ahhoz, hogy hogyan használjuk fel jól ismert és kedvelt hozzávalóinkat. „Nincs időm főzni és beszerezni a »flancos« hozzávalókat, nincs ötletem, nem tudom, mit főzzek, megragadtam a rutinnál” – ezekre a jól ismert napi gondokra kínál megoldást Jamie új könyve.

Kategória:

„A 7-félét tekintsétek az 5 hozzávaló párdarabjának – itt is fő az egyszerűség, minimális erőbedobással maximalizáljuk az ízeket, jól akarjuk érezni magunkat, és rendszeresen elkészíthető, megbízható, szuperízletes receptekre vágyunk. Pontosan ez rejlik a következő oldalakon.”

A szerző további könyvei

Oliver, Jamie

Jamie Oliver (1975) a szülei vendéglőjében, a Cricketersben kezdett főzni, az essexi Claveringben, nyolcéves korában. Iskolai tanulmányai befejezése után szakácsként kezdett dolgozni, így került a River Caféba, ahol a sokszor megírt, híres történet szerint egy televíziós produkciós vállalat felfedezte. Televíziós és szakácskönyves karrierje 1999-ben kezdődött A pucér szakács című sorozattal. Azóta létrehozta a Fifteen nevű vendéglőt Londonban, megreformálta az iskolai étkeztetést Nagy-Britanniában és forradalmasította az otthoni főzési szokásokat. Jótékonysági tevékenységével az ennivaló által igyekszik jobbá tenni az emberek életét. Ennek keretében működteti a Fifteen vendéglői hálózatot, amelyben munkanélküli fiatalokat oktatnak a vendéglátószakmára. Ugyancsak jótékonysági alapon tartja fenn a Ministry of Food központokat, ahol az emberek a főzés alapjait sajátíthatják el. Jamie állította össze a középiskolai szakoktatás számára Az otthoni főzés alapjai nevű tantárgy tananyagát, és ő hozta létre a Konyhakert Projektet, az új élelmiszer-oktatási programot az általános iskolás gyerekek számára. Sikeres vállalkozásai közé tartoznak a Jamie’s Italian és a Union Jacks vendéglők, valamint számos kulináris és egyéb termék. Írásai Nagy-Britanniában és szerte a világon megjelennek, többek között a saját, Jamie’s Magazine című lapjában. Legnépszerűbb könyve, a Jamie 30 perces kajái minden idők leggyorsabban bestsellerré váló könyve lett Nagy-Britanniában a nem szépirodalmi kategóriában. Jamie Londonban és Essexben él családjával, Jools nevű feleségével és gyemekeikkel. A szerző fotóját készítette: –

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja