Tovább olvasom

Oliver, Jamie

Otthonos ízek


starsBetöltés...

 

Fordította: Dobos Anna;Majoros Klára
Megjelenés dátuma: 2015-10-15
Terjedelem: 408 oldal

 

Súly: 1420 gramm
Kötés: VÁSZONKÖTÉS
ISBN: 9789633551950
7 900 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

„Ebben a gyönyörű könyvben a legfinomabb, legínycsiklandóbb új receptjeimet találod. Jelszavam itt: az otthonos ízek. A receptek többsége a 15 vagy 30 percesekhez képest nem éppen szupergyors: hosszú nyári estékre, begubózós téli napokra, hétvégékre, nagy társasági és családi összejövetelekre, ünnepekre való. Ehhez a könyvhöz olyankor nyúlsz majd, ha valami igazán különlegesre vágysz – ezek a receptek az élvezkedésről szólnak. A gyerekkori ízek világát idézik, a házi kosztot, a nosztalgikus örömöket. Nem okvetlenül bonyolultak, sőt többségüket könnyű elkészíteni. Néhány fejezetcím, hogy tudd, miről beszélek: Nosztalgia, A kedved földerül, Serkentők, Szertartásosan, Bűnös gyönyörök és Édes kényeztetés. Az Otthonos ízek alapvető forrásmunka a házi koszt témájában – remélem, a te polcodon is otthonra talál.”

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei

Oliver, Jamie

Jamie Oliver (1975) a szülei vendéglőjében, a Cricketersben kezdett főzni, az essexi Claveringben, nyolcéves korában. Iskolai tanulmányai befejezése után szakácsként kezdett dolgozni, így került a River Caféba, ahol a sokszor megírt, híres történet szerint egy televíziós produkciós vállalat felfedezte. Televíziós és szakácskönyves karrierje 1999-ben kezdődött A pucér szakács című sorozattal. Azóta létrehozta a Fifteen nevű vendéglőt Londonban, megreformálta az iskolai étkeztetést Nagy-Britanniában és forradalmasította az otthoni főzési szokásokat. Jótékonysági tevékenységével az ennivaló által igyekszik jobbá tenni az emberek életét. Ennek keretében működteti a Fifteen vendéglői hálózatot, amelyben munkanélküli fiatalokat oktatnak a vendéglátószakmára. Ugyancsak jótékonysági alapon tartja fenn a Ministry of Food központokat, ahol az emberek a főzés alapjait sajátíthatják el. Jamie állította össze a középiskolai szakoktatás számára Az otthoni főzés alapjai nevű tantárgy tananyagát, és ő hozta létre a Konyhakert Projektet, az új élelmiszer-oktatási programot az általános iskolás gyerekek számára. Sikeres vállalkozásai közé tartoznak a Jamie’s Italian és a Union Jacks vendéglők, valamint számos kulináris és egyéb termék. Írásai Nagy-Britanniában és szerte a világon megjelennek, többek között a saját, Jamie’s Magazine című lapjában. Legnépszerűbb könyve, a Jamie 30 perces kajái minden idők leggyorsabban bestsellerré váló könyve lett Nagy-Britanniában a nem szépirodalmi kategóriában. Jamie Londonban és Essexben él családjával, Jools nevű feleségével és gyemekeikkel. A szerző fotóját készítette: –

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja