Tovább olvasom

Sándor Erzsi

Szegény anyám, ha látnám


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2013-10-28
Terjedelem: 216 oldal

 

Méret: 140 x 210 mm
ISBN: 9789633550670
2 900 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Nem tudom, hogyan kell sérült gyereket nevelni. A tapasztalatok levonására nekem mindössze egy vak fiú adatott. Nem tudtam, jó-e az út, amin járok, azt sem, hová tart, vezet-e egyáltalán valahová. Csak azt tudtam, hogy a cső végén egy szabad, bátor, önálló srácnak kell majd kijönnie, és azt akartam, hogy ebbe senki se rokkanjon bele. Annak, hogy megírtam ezt a könyvet biztosan van valami értelme. Talán csak annyi, hogy valaki belekapaszkodik az egyik mondatába, esetleg néhány percre megnyugszik, netán megérti, hogy mások is félnek, és senki sincs biztonságban. Szerintem nincsenek „jó” megoldások, csak ösztönös próbálkozások, hogy ne csak kibírjuk, de jól is érezzük magunkat a bőrünkben. Ennél sokkal bonyolultabb programban nem tudok hinni. Mindenesetre szabadon kísérletezhetünk, hiszen csak az életünkről van szó.

„Azt hiszem, rengeteg módja van annak, hogy egy szülő alkalmatlanná tegye a gyerekét az életre. Az egyik legpokolibb az, ha nem nézünk szembe az adottságainkkal és a tényekkel. Illúzióba ringatni egy gyereket csak azért, mert mi magunk nem vagyunk képesek elviselni a bizonyosság terhét, jelentős bűn.”

Nyári délután. Egy kisfiú fenn csücsül a fán. „ Nem láttad a lányomat, Zsófit?”, kérdem.
„Dehogynem! Arra ment”, és mutatja. „Te vagy a mamája?”, kérdezi nagyon közvetlenül.
„ Az én mamám meg a Sándor Erzsi!” „Igen?”, mondom örömmel. És csak egy pillanattal később fut rajtam végig a felismerés: de hiszen akkor ő Tomi, aki születése óta vak…

Történt Köveskálon, 1996 nyarán. Lejegyezte: Hernádi Judit

A szerző további könyvei

20%
Sándor Erzsi
Meddig jössz

starsBetöltés...

2990 Ft 2392 Ft

20%
Sándor Erzsi
Anyavalya

starsBetöltés...
„Anyám naplót mesélt nekem. Családot mesélt körém, nagyszülőket, unokatestvéreket, apát. Mindannyiukat felismertem volna, ha szembejönnek velem az utcán vagy betoppannak....

2990 Ft 2392 Ft

Sándor Erzsi

Sándor Erzsi 1956-ban született Budapesten. Tizennégy évig volt színész Miskolcon és Kecskeméten. Tizennyolc évig volt a Magyar Rádió szerkesztő-riportere és újságíró. Néhány éve a Magyar Színház sajtósa.

A szerző fotóját készítette: Horváth Judit

Tovább a szerző oldalára

„Ők nem akarnak tökéletesek lenni. Csak működnek. És közben folyton nevetni kell.”

Bíró Kriszta

A szerkesztő ajánlja