Tovább olvasom

Sándor Erzsi

Anyavalya


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2016-08-02
Terjedelem: 265 oldal

 

Súly: 394 gramm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633552735
2 990 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

„Anyám naplót mesélt nekem. Családot mesélt körém, nagyszülőket, unokatestvéreket, apát. Mindannyiukat felismertem volna, ha szembejönnek velem az utcán vagy betoppannak. Soha nem jött senki.”

Száll a füst. Száll a por és a hamu. A felhőből kibontakozik egy alak, és nyomban beszélni kezd. Egymásba érnek a történetek a moszkvai nagyhercegeket szédítő világszép nagynéniről, egy prolicsaládról, egy értelmetlen brazíliai utazásról és egy még értelmetlenebb hazatérésről. Egy régen elmúlt család tagjairól, egy kispesti házról, egy kalapszalonról, az ítélőképesség hiányáról és persze a deportálásról. A mesélő a konyhában ülve varr, szavai nem kímélnek senkit és semmit, csúfondárosan mutogatnak a szerelemre minden áron, a magányra, a dacosan egyedül vállalt gyerekre, a benne újraéledő álmokra és az önáltatásra. Mondja, egyre csak mondja. Mi hallgatjuk. Temetünk. Sírunk. Röhögünk.

 

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei

20%
Sándor Erzsi
Meddig jössz

starsBetöltés...

2990 Ft 2392 Ft

20%
Szegény anyám, ha látnám

starsBetöltés...

2900 Ft 2320 Ft

Sándor Erzsi

Sándor Erzsi 1956-ban született Budapesten. Tizennégy évig volt színész Miskolcon és Kecskeméten. Tizennyolc évig volt a Magyar Rádió szerkesztő-riportere és újságíró. Néhány éve a Magyar Színház sajtósa.

A szerző fotóját készítette: Horváth Judit

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja