Tovább olvasom

Sándor Erzsi

Meddig jössz


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2019-05-31
Terjedelem: 248 oldal

 

Méret: 140 x 210 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633554258
2 990 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A vidéki színház fiatal színésznője, Lili beleszeret a híres-nevezetes fővárosi rendezőbe. A helyzet reménytelen: a férfi nős, a válás fel se merül. Lili próbál, igyekszik megfelelni a színházban és a titkos viszonyban, várja a kedvező pillanatot, de csak üresjáratok vannak a színpadon, a színészházban, jószerivel mindenütt. Közben figyel, s hogy az üresjáratokat kitöltse, éles szemmel nézi, mi történik körülötte. Figyelő tekintete és belső monológjai, csípősen vicces párbeszédei nyomán megelevenednek a színház szereplői.

 

„– Tudnod kell, hogy a mi házasságunk működik – mondta Miklós az első közös délutánunkon a kölcsönkapott lakás ágyában, mert úgy érezte, legalább az egyik oldalon tiszta helyzetet kell teremtenie.

– És ha a mosógéped működne úgy, mint a házasságod? – érdeklődtem. – Micsinálnál vele? Kidobnád, vagy még szerelgetnéd egy kicsit?

– A mosógépem? – kérdezte döbbenten. – Te nem vagy normális. Igen, azt hiszem, kidobnám.

Megnyugodtam. Egy csapágyas, a lépcső alá betolt és lomtalanításra váró házassággal valahogy képes leszek együtt élni. Egy ideig mindenképpen.”

 

„Sándor Erzsi olyan pontosan jeleníti meg a mindenkori vidéki színház külső-belső részleteit, hogy az olvasó ott érzi magát a színpadon és a zárt színházi közösségben egyaránt  szerepet játszók életében. Szívfájdalmas röhögések közepette éli át velük vágyaikat, pillanatnyi beteljesüléseiket. ”

Mertz Tibor

 

Sándor Erzsi színészNŐ. Talpától a feje búbjáig. Belesünk vele a színpad takarásába, a büfébe, a próbákra és Erzsi szívének csatornáiba. Egyik izgalmasabb helyszín, mint a másik. Olvassák olyan szeretettel ezt a könyvet, ahogy én tettem! Csalódás KIZÁRVA.

Kútvölgyi Erzsébet

Kategória:

„Sándor Erzsi csípős humorú, megríkató regénye a kulisszák mögé vezeti az olvasót, egészen a színházi öltözőkig, melyek tükrében megláthatják magukat az életüket színházban leélők éppúgy, mint a csak egy-egy előadásra betérő nézők.”

Szirtes Ági

A szerző további könyvei

20%
Szegény anyám, ha látnám

starsBetöltés...

2900 Ft 2320 Ft

20%
Sándor Erzsi
Anyavalya

starsBetöltés...
„Anyám naplót mesélt nekem. Családot mesélt körém, nagyszülőket, unokatestvéreket, apát. Mindannyiukat felismertem volna, ha szembejönnek velem az utcán vagy betoppannak....

2990 Ft 2392 Ft

Sándor Erzsi

Sándor Erzsi 1956-ban született Budapesten. Tizennégy évig volt színész Miskolcon és Kecskeméten. Tizennyolc évig volt a Magyar Rádió szerkesztő-riportere és újságíró. Néhány éve a Magyar Színház sajtósa.

A szerző fotóját készítette: Horváth Judit

Tovább a szerző oldalára

A Meddig jössz visszarepített pályám első, vidéken töltött tíz évébe. Ismét elcsodálkozhattam, hogy mindezt ily töretlenül túléltem.

Takács Kati

A szerkesztő ajánlja