Tovább olvasom

King, Ross

Párisz ítélte – Az impresszionizmus születésének évtizede

starsBetöltés...

 

Fordította: Makovecz Benjamin
Megjelenés dátuma: 2012-04-23
Terjedelem: 556 oldal

 

Súly: 840 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789635309665
4 500 Ft3 600 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

1863-ban a francia Ernest Meissonier volt a világ leghíresebb festője és a Szalon – a Párizsban kétéven­ként megrendezett nagy képzőművészeti seregszemle – legfényesebb csillaga. Ross King ebben az évben rántja magával olvasóit az átalakulóban, erjedőben lévő Párizs éle­tébe, amikor Manet kiállította nagy felháborodást keltő képét, a Reggeli a szabadbant, és történetét 1874-ben zárja, amikor megnyílik az első impresszionista kiállítás. A szerző a tőle meg­szokott sodró lendülettel és lebilincselő meseszövéssel kalauzol végig a társadalmi és politikai viharok évtizedén, és bemutatja, hogyan fordult szembe egy csoport művész – elsősorban Manet, majd Monet, Cézanne és a többiek – a festészet „hivatalos” irányvonalával, hogy érdeklődését a táj, a hétköznapi ember és a korabeli, modern világ felé fordítva megteremtse az impresszionizmusnak nevezett új látásmódot.

„Művészi rivalizálás, indulatos viták és botrányok, forrongó társadalom – az 1860-as és 70-es évek Párizsának izgalmasan sokszínű világa elevenedik meg e párhuzamos életrajz lapjain.”
Books Quarterly

Kategória:

„King nagyon ismeri a Második Császárság kultúrpolitikáját. Szellemes iróniája, az érdekes és találó részletek kiválasztásának képessége könyvét mindvégig fordulatos és izgalmas olvasmánnyá teszik.”

Los Angeles Times

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Michelangelo és a Sixtus-kápolna

3500 Ft 2800 Ft 20%

starsBetöltés...
Ross King
Leonardo és az Utolsó vacsora

4900 Ft 3920 Ft 20%

King, Ross

Ross King (1962) kanadai születésű író és kritikus, hét művészettörténeti-történeti tárgyú könyv – köztük a Michelangelo és a Sixtus-kápolna, a Leonardo és az Utolsó vacsora, a Párisz ítélete, valamint a Dühödt ámulat. Monet és a Vízililiomok – sikeres szerzője. Városnéző túrákat vezet Firenzében, Rómában, Milánóban, Párizsban és Givernyben. Jelenleg Oxfordban él.

A szerző fotóját készítette: Jerry Bauer

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja