Tovább olvasom

King, Ross

Michelangelo és a Sixtus-kápolna

A híres freskó születése
starsBetöltés...

 

Fordította: Makovecz Benjamin
Megjelenés dátuma: 2019-03-20
Terjedelem: 422 oldal

 

Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789635309061
3 500 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

1508-ban a nagy hatalmú II. Gyula pápa megbízta Michelangelót: készítsen freskót a nemrég helyreállított Sixtus-kápolna mennyezetére. A művész, akinek négy évvel korábban leleplezett szobra, a Dávid, méltán keltett csodálatot, kezdetben vonakodott az óriási feladattól, mert úgy vélte, festőként nincs elegendő tapasztalata hozzá.

Ross King könyve, a Michelangelo és a Sixtus-kápolna élvezetesen meséli el annak a négy, rendkívüli évnek a történetét, amikor Michelangelo a roppant kiterjedésű felület megfestésével viaskodott. Ádáz politikai küzdelmek, a hatalomvágyó pápa szüntelen háborúskodásai, anyagi nehézségek és a ragyogó festőtehetséggel, az ifjú Raffaellóval folytatott rivalizálás közepette születtek meg azok a szépséges jelenetek, melyek minden idők egyik legnagyszerűbb művészi remekét alkotják.

Rengeteget tanulhatunk King könyvéből. Beleérző képessége és tudása a korról szinte kimeríthetetlen.

SPECTATOR

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Ross King
Leonardo és az Utolsó vacsora

4900 Ft 3920 Ft 20%

King, Ross

Ross King (1962) kanadai születésű író és kritikus, hét művészettörténeti-történeti tárgyú könyv – köztük a Michelangelo és a Sixtus-kápolna, a Leonardo és az Utolsó vacsora, a Párisz ítélete, valamint a Dühödt ámulat. Monet és a Vízililiomok – sikeres szerzője. Városnéző túrákat vezet Firenzében, Rómában, Milánóban, Párizsban és Givernyben. Jelenleg Oxfordban él.

A szerző fotóját készítette: Jerry Bauer

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja