Tovább olvasom

King, Ross

Brunelleschi kupolája – A firenzei dóm építésének története

starsBetöltés...

 

Fordította: Makovecz Benjámin
Megjelenés dátuma: 2018-04-11
Terjedelem: 228 oldal

 

Méret: 130 x 197 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633554722
2 950 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

A 15. századi Firenze polgárai a lehetetlenre vállalkoztak: megalkotni minden idők legnagyobb, az építés során állványzattal alá nem támasztott kupoláját. A terv Filippo Brunelleschi ötvösmester agyából pattant ki: a vérbeli reneszánsz figura magának való zseni volt, összeférhetetlen alak, híres verekedő. A kupola építését, melyet ő irányított, viták, torzsalkodások, emberi tragédiák és fényes sikerek kísérték.

„Ki hinné, hogy egy templomi kupola kitalálása és megépítése ilyen lebilincselő történet lehet? Pedig Ross King semmit nem bíz a puszta képzeletre: a legjobb műtörténészekhez méltó pontossággal kutatja ki és elragadó kedvvel meséli el a nagyra törő és eszes Filippónak a terv megvalósításáért vívott küzdelmét, az építkezés fordulatos történetét. Ritka alkalom, hogy testközelből figyeljük a reneszánsz géniuszt, amint épp világraszóló remekművét alkotja…”

Rényi András az ELTE Művészettörténeti Intézetének egyetemi tanára

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Michelangelo és a Sixtus-kápolna

3500 Ft 2800 Ft 20%

starsBetöltés...
Ross King
Leonardo és az Utolsó vacsora

4900 Ft 3920 Ft 20%

King, Ross

Ross King (1962) kanadai születésű író és kritikus, hét művészettörténeti-történeti tárgyú könyv – köztük a Michelangelo és a Sixtus-kápolna, a Leonardo és az Utolsó vacsora, a Párisz ítélete, valamint a Dühödt ámulat. Monet és a Vízililiomok – sikeres szerzője. Városnéző túrákat vezet Firenzében, Rómában, Milánóban, Párizsban és Givernyben. Jelenleg Oxfordban él.

A szerző fotóját készítette: Jerry Bauer

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja