Nincs borító feltöltve ehhez a könyvhöz. :-(

Tovább olvasom

Marshall, Tim

A földrajz hatalma

Tíz térkép, amely rávilágít világunk jövőjére

starsBetöltés...

 

Fordította: Máté Frigyes
Megjelenés dátuma: 2022-08-08
Terjedelem: 424 oldal

 

Méret: 140 x 210 mm
ISBN: 9789633558300
4 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„Újabb kiváló kalauz a modern világhoz. Marshall mesterien foglalja össze, mit kell tudnunk, és miért.”
Peter Frankopan, a Selyemutak szerzője

„A földrajz kulcsfontosságú: behatárolja, mit tehet és mit nem az emberiség.”
Tim Marshall új könyvében tíz olyan térséget térképez fel, amelyek ma, a nagyhatalmi versengés új korában befolyással lesznek a nemzetközi politikára. Ezek Ausztrália, Irán, Szaúd-Arábia, az Egyesült Királyság, Görögország, Törökország, a Száhel-övezet, Etiópia, Spanyolország és a világűr. Kiderül, hogy a Száhelben fennálló gondokból miért következik, hogy Európának belátható időn belül újabb menekültválsággal kell számolnia; hogy a 21. században miért a Földközi-tenger keleti medencéjét tartják a világ egyik leglobbanékonyabb térségének; és miért gondolják sokan úgy, hogy a világűr lesz a hatalmak összecsapásának következő színtere.
A földrajz hatalma lebilincselő módon mutatja be, milyen módon formálta és formálja az emberiség múltját, jelenét és jövőjét a földrajz.

„Szövetségek köttetnek, majd esnek szét. Lehetetlen megmondani, hogy a következő évek során pontosan merre billen a hatalmi egyensúly. Most még forog a kaleidoszkóp, darabkái nem állapodtak meg.”

 

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei

20%
Falak
starsBetöltés...

3999 Ft 3199 Ft

20%
A földrajz fogságában

starsBetöltés...

4999 Ft 3999 Ft

Marshall, Tim

Tim Marshall (1959) brit újságíró, külügyi szakértő. Korábban a Sky News szerkesztője, a BBC munkatársa. Tudósított többek közt a boszniai, macedóniai, koszovói, afganisztáni, iraki, szíriai és izraeli konfliktusokról. Az általa

2015-ben alapított hírelemző portál, a TheWhatandtheWhy.com főszerkesztője. A földrajz fogságában és a Falak után ez a harmadik magyarul olvasható könyve.

 

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja