Tovább olvasom

Marshall, Tim

Falak

Életünk kerítések árnyékában

starsBetöltés...

 

Fordította: Máté Frigyes
Megjelenés dátuma: 2021-06-25
Terjedelem: 332 oldal

 

Méret: 140 x 210 mm
ISBN: 9789633556689
3 999 Ft3 199 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A földrajz fogságában szerzőjének új könyve

 

„Beköszöntött a falak kora.”

 

Minden történetnek két oldala van – ahogyan minden falnak is. Napjainkban, a törzsiség új korában egymás után emelkednek az újabb és újabb barikádok.

Pénz, rassz, vallás, politika: alapvetően ezek választanak el bennünket egymástól. Donald Trumpnak a mexikói határra tervezett fala legalább annyit árul el Amerika megosztott múltjáról, mint az ország jövőjéről. A kínai nagy tűzfal elválaszt „minket” „tőlük”, Európában pedig a politika és a migráció lobbanékony elegye már magát a liberális demokráciát sodorja veszélybe.

Tim Marshall érdekfeszítő könyvében azt kutatja, mi osztott meg bennünket a múltban, feltérképezi a jövőt, és rávilágít a világunkat még sokáig meghatározó törésvonalakra.

 

„Sokszor hallunk az izraeli falról, az Egyesült Államok és Mexikó közötti határfalról vagy az Európában húzódó kerítésekről, mégis kevesen tudják, hogy valójában sorra épülnek falak a határok mentén. Világjelenségről van szó: keverik és öntik a betont, anélkül hogy ez legtöbbünknek feltűnne. A 21. században már most több ezer kilométernyi fal és kerítés épült meg a világ számos pontján. Legalább 65 ország – az államok több mint egyharmada – épített akadályokat a határai mentén; a második világháború óta felhúzott falak több mint fele az ezredforduló után épült.”

„Üdítően aktuális.”

Peter Frankopan, a Selyemutak szerzője

A szerző további könyvei

20%
A földrajz fogságában

starsBetöltés...

3999 Ft 3199 Ft

20%
Tim Marshall
A földrajz fogságában

starsBetöltés...

3950 Ft 3160 Ft

Marshall, Tim

Tim Marshall (1959) brit újságíró, tudósító és külügyi szakértő. Korábban a Sky News szerkesztője, a BBC munkatársa. Több mint 30 országból küldte tudósításait, részletesen beszámolt a horvátországi, boszniai, macedóniai, koszovói, afganisztáni, iraki, libanoni, szíriai és izraeli konfliktusokról. Foreign Matters című blogját 2010-ben Orwell-díjra javasolták. Az általa 2015-ben alapított hírelemző portál, a TheWhatandtheWhy.com főszerkesztője. A szerző fotóját készítette: Adrian Wells.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja