Tovább olvasom

Stahl, Stefanie

Mindenki képes kapcsolatra

Arany középút közelség és szabadság között
starsBetöltés...

 

Fordította: Fodor Zsuzsa
Megjelenés dátuma: 2021-05-18
Terjedelem: 248 oldal

 

Méret: 135 x 215 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633555767
3 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„Kapcsolatképtelen nemzedék” – mondják azokra a fiatalokra, akiknek párkapcsolatai a közelségtől és az intimitástól való félelem miatt újra és újra zátonyra futnak. Korjelenségről lenne szó? Nem, mondja Stefanie Stahl pszichológus, a kötelékfóbia szakértője. Problémás kapcsolatok mindig is voltak, a kötődés viszont alapvető emberi szükségletünk.

Életszerűen és praktikus gyakorlatokkal mutatja be, hogyan fejleszthetjük kötődési és autonóm képességeinket, amivel egyszersmind önbecsülésünket is megerősíthetjük. A belső gyermek modelljén magyarázza el, miképpen határozzák meg gyerekkori élményeink és az azokból fakadó védekezési stratégiáink felnőttkori kapcsolatainkat. És azt is, hogyan tudunk ezen változtatni úgy, hogy párkapcsolatunkban megtaláljuk az egyensúlyt alkalmazkodás és önérvényesítés között.

„Ahhoz, hogy javítsunk a kapcsolatunkon, vagy olyan társat találjunk, akivel boldogok lehetünk, elengedhetetlen, hogy tűpontosan elemezzük, mi volt eddig a probléma. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy kapcsolatunk nehézségeit a partnerünk okozza, netán a sors oszt nekünk mindig rossz lapokat. Nem idegen tőlünk, hogy boldogtalanságunk okait a külvilágban keressük. De az okok valójában ritkán találhatók ott.”

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Igen is, meg nem is

3699 Ft 2959 Ft 20%

Stahl, Stefanie

Stefanie Stahl (1963) pszichoteraputa, Trierben folytat magánpraxist. Elsősorban a kötődési szorongással, az önbecsülés erősítésével és a „belső gyermek” problémáival foglalkozik. Több sikeres könyv szerzője, gyakran szerepel a médiában szakértőként.  A fotót készítette: Roswitha Kaster

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja