Tovább olvasom

Yalom, Irvin D.

Minden nappal közelebb


starsBetöltés...

 

Fordította: Mesterházi Mónika
Megjelenés dátuma: 2017-08-01
Terjedelem: 352 oldal

 

Súly: 430 gramm
Kötés: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
ISBN: 9789633550403
3 900 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

A Minden nappal közelebb nem csupán Irvin D. Yalom első írói próbálkozása, hanem az első olyan könyv is, amely páciens és terapeuta kettős reflexióit tárja a nyilvánosság elé.A páciens, Ginny Elkin, nyugtalan, fiatal és tehetséges író, akit a pszichiátria világa skizoidnak címkéz, akit mint érdekességet egymás közt adnak-vesznek a szakemberek. A terapeuta, dr. Irvin Yalom, sikeres pszichiáter, aki éppen írói hangját és stílusát keresi. Terápiás célból egyeznek meg abban, hogy naplót vezetnek minden egyes ülésről. Egymást követő feljegyzéseik egy letehetetlenül izgalmas, elgondolkodtató és felkavaró levélregénnyé állnak össze. De vajon ki a páciens és ki a terapeuta? Ki a nyugtalanabb és a türelmetlenebb? Ki segít többet a másiknak? Ki mennyit profitál a közös munkából? És vajon meghallják-e egymást? Vagy önmagukat? Jutnak-e végül bármire? Két olyan ember érdekfeszítő története ez a könyv, akik kölcsönösen feltárják egymásnak erényeiket és gyengeségeiket. Őszinték és bölcsek, hazugok és ostobák, életszerűek és valószerűtlenek. Pont, mint mi mindannyian.

„A magát nagyon világosan kifejező páciensen nem a legkönnyebb segíteni, ezért kiváló lehetőség ilyen mélységben látni, hogyan vág neki Amerika egyik legjobb pszichoterapeutája értékes vitapartnerével minden egyes ülésnek. De a pszichoterápiai érdekességén túl ez a könyv két olyan ember érdekfeszítő története, akik kölcsönösen megmutatják egymásnak erényeiket és gyengeségeiket, ezért nem pusztán bölcs és őszinte tanulság, hanem irodalomként is lehet és kell is olvasni.”

Alex Comfort

A szerző további könyvei

Yalom, Irvin D.

Irvin D. Yalom (1931) a Stanford Egyetem Pszichiátriai és Magatartástudományi Tanszékének professor emeritusa, író. Pszichiátriai szakmunkái, fikciót, filozófiát és pszichoterápiát ötvöző regényei világszerte népszerűek. Felesége, Marilyn súlyos betegségéről, közelgő haláláról Halálról és életről címmel közösen írtak megrendítően szép könyvet.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja