Tovább olvasom

Sacks, Oliver

Hála


starsBetöltés...

 

Fordította: Dedinszky Zsófia
Megjelenés dátuma: 2017-06-01
Terjedelem: 54 oldal

 

Súly: 172 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789633553442
1 490 Ft1 192 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Méltósággal búcsúzni – lehetséges ez?  Oliver Sacks két évig küzdött a rákkal, ez idő alatt a New York Times-ban publikált négy esszét, amelyeket aztán egy mini-memoárkötetté fűzött össze.  Könyvében megrendítő őszinteséggel számol be arról, mit jelent egy életet bevégezni, és hogy hogyan békéljünk meg saját elmúlásunkkal.

„Nem áltatok senkit: félek. De a legerősebb érzés bennem mégis a hála. Szerettem és szerettek, rengeteget kaphattam és cserébe valamennyit adhattam magam is. És mindenekelőtt érző lény voltam, gondolkodó állat, ezen a gyönyörű bolygón, és ez már önmagában véve is kivételes kegy és csodálatos kaland volt.”

Kategória:

„Sackset olvasván úgy érzem, akárcsak Nansen, ő is befelé kémlelt, saját belső csendjébe, és ekkor elfeledett tulajdonságaira bukkant. Azt az univerzumot fedezte fel, amely számomra épp olyan misztikus, mint a világmindenség, amely körülvesz minket. Az egyik kifelé terjed, a másik befelé.”

Erling Kagge, a Csend a zaj korában szerzője

A szerző további könyve

20%
Oliver Sacks
A férfi, aki kalapnak nézte a feleségét

starsBetöltés...

3950 Ft 3160 Ft

Sacks, Oliver

Oliver Sacks (1933–2015) brit származású amerikai neurológus. A neurológia és a pszichiátria professzora volt a New York-i Egyetem Orvostudományi Karán, korábban pedig a Columbia Egyetemen, ahol a Columbia Artist címet is birtokolta. Még korábban több évet töltött a Yeshiva Egyetem Albert Einstein College of Medicine klinikai karán. Sacks több bestseller írója volt. A szerző fotóját készítette: Elena Seibert

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja