Tovább olvasom

Perry, Bruce D. , Szalavitz, Maia

A ketrecbe zárt fiú – és más történetek egy gyerekpszichiáter jegyzetfüzetéből

Mit tanulhatunk a traumát átélt gyerekektől veszteségről, szeretetről és gyógyulásról?
starsBetöltés...

 

Fordította: Dudik Annamária Éva
Megjelenés dátuma: 2019-03-29
Terjedelem: 456 oldal

 

Méret: 145 x 210 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633554746
4 990 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Átdolgozott, bővített, új kiadás

Mi történik, ha egy kisgyereket trauma ér? Hogyan hat a bántalmazás az agyra – képes-e meggyógyulni? Bruce D. Perry páciensei elképzelhetetlen rémségeket éltek át: népirtást, szüleik meggyilkolását, családi erőszakot, szekrényben és ketrecben, világtól elzárt szektában töltött éveket. A kiváló gyerekpszichiáter történetei azt példázzák, hogy a trauma miként hat a gyerekek agyára, hogyan befolyásolja személyiségük alakulását. Ismerteti, milyen kreatív módszerekkel képes enyhíteni a súlyosan traumatizált gyerekek fájdalmát, hogy egészséges felnőttekké válhassanak. A rendkívüli szaktudással és empátiával megírt, szívbe markoló könyv drámai erővel figyelmeztet arra, hogy csak akkor remélhetjük a gyógyulást, csak akkor tudunk segíteni a traumák leküzdésében, a továbblépésben, ha minél jobban megismerjük az agy működését.
A szerzőpáros 10 évvel az első kiadás megjelenése után úgy döntött, hogy megírja A ketrecbe zárt fiú javított, bővített kiadását, hogy a könyv továbbra is hasznos és pontos forrás maradhasson, hiszen az elmúlt tíz évben sokat fejlődött a kutatás és a gyakorlat is. A jelenlegi kiadás javítja és tisztázza az első kiadás hibáit, továbbgondolja, részletesebben kifejti és aktualizálja az első kiadásban említett kulcsfontosságú fogalmakat és elveket, valamint bemutatja a kutatási terület új és ígéretes irányait.
A könyv egy jelenbe vezető új fejezettel, valamint a feldolgozást segítő kérdésekkel bővült.
A pontosítások, a fejezetekhez adott függelékek, az új fejezet és a segédanyag célja az, hogy A ketrecbe zárt fiú továbbra is érthető és naprakész információt nyújtson mindenkinek, akit érdekel – vagy érint – a gyermekkori trauma témaköre.

„Fontos könyv, melynek elolvasását szívem szerint minden, gyerekkel foglalkozó szakember számára kötelezővé tenném.” Gyurkó Szilvia, gyerekjogi szakértő

„Bruce D. Perry eddigi legnagyobb teljesítményét tartja kezében az olvasó. A ketrecbe zárt fiú betekintést nyújt fajunk egyik legnagyobb rejtélyébe: abba, hogyan lesznek egyes gyerekekből hősök, másokból szociopaták. Aki szeretné megérteni a gyermekkori traumák szívfájdító hatását, annak el kell olvasnia ezt a könyvet.”

ANDREW VACHSS, KRIMIÍRÓ

A szerző további könyvei

20%
Szeretni születtünk

starsBetöltés...

4499 Ft 3599 Ft

20%
Bruce D. Perry - Maia Szalavitz
A ketrecbe zárt fiú – és más történetek egy gyermekpszichiáter jegyzetfüzetéből

starsBetöltés...
Mit tanulhatunk a traumát átélt gyerekektől a veszteségről, a szeretetről és a gyógyulásról? Mi történik, ha egy kisgyereket trauma ér?...

3500 Ft 2800 Ft

Perry, Bruce D.

BRUCE D. PERRY, M.D., PhD a bántalmazott gyerekek életminőségének javításán dolgozó Child Trauma Academy vezető munkatársa, a Northwestern University School of Medicine Pszichiátriai Tanszékének oktatója. Bruce D. Perry munkája megváltoztatta a traumatizált gyerekekkel kapcsolatos szemléletet az Egyesült Államokban: ő hívta fel a figyelmet arra, hogy az első néhány év milyen fontos a gyerek agyának fejlődése szempontjából. Korábban a Texasi Gyermekkórház Pszichiátriai Osztályának osztályvezető főorvosa és a houstoni Baylor Orvosi Egyetem Pszichiátriai Tanszékének kutatási igazgatóhelyettese volt.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja