Tovább olvasom

Szalavitz, Maia , Perry, Bruce D.

Szeretni születtünk

Hogyan veszélyezteti modern világunk az empátiát, és miért fontos megóvni?

starsBetöltés...

 

Fordította: Dudik Annamária Éva
Megjelenés dátuma: 2021-12-08
Terjedelem: 400 oldal

 

Méret: 145 x 210 mm
ISBN: 9789633556924
4 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A ketrecbe zárt fiú – és más történetek egy gyerekpszichiáter jegyzetfüzetéből című kötet szerzőinek új könyve.

 

„Megoldja az empátia a világ összes problémáját? Természetesen nem. De kevés probléma oldható meg együttérzés nélkül.”

 

Empátia nélkül nincs sem egészséges egyén, sem egészséges közösség. A születés pillanatától kezdve, amikor a csecsemő ujjai ösztönösen belekapaszkodnak a felnőtt ujjaiba, testünk és agyunk bensőséges kapcsolatokat keres – kötődést, amit az empátia tesz lehetővé, a rendkívüli képesség, hogy szeretni tudunk, és meg tudjuk osztani érzéseinket másokkal.

 

Lebilincselő könyvében a nagy sikerű szerzőpáros, Maia Szalavitz újságíró és Bruce D. Perry gyerekpszichiáter arra a kérdésre keresi a választ, hogy miként alakul ki az empátia, miért elengedhetetlen mind az egyéni boldogsághoz, mind a társadalom működéséhez. Rámutatnak, miért veszélyes modern világunk atomizálódása, a technológiai eszköztár és a munkaalapú kultúra hogyan hat empátiánkra, közösségeinkre.

 

A Szeretni születtünk tudományos igényességű kiállás egy emberi interakciókkal és odafigyeléssel teli életért.

 

„Az empátia lehetővé teszi, hogy enyhítsük egymás számára a stresszt, és boldoggá tegyük egymást. Az örömteli élet kulcseleme. És ma több kell belőle, mint eddig bármikor, hogy szembe tudjunk nézni a gyorsan változó intézményrendszer, a sokszínű közösségek és a tönkretett bolygó által támasztott kihívásokkal.”

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei

20%
Bruce D. Perry - Maia Szalavitz
A ketrecbe zárt fiú – és más történetek egy gyermekpszichiáter jegyzetfüzetéből

starsBetöltés...
Mit tanulhatunk a traumát átélt gyerekektől a veszteségről, a szeretetről és a gyógyulásról? Mi történik, ha egy kisgyereket trauma ér?...

3500 Ft 2800 Ft

Szalavitz, Maia

MAIA SZALAVITZ tudományos és oknyomozó újságíró, addikcióval, egészségügyi kérdésekkel foglalkozik, könyvei nyomán állami szintű vizsgálatok kezdődtek a tinédzserekre építő boldogságipar visszaéléseiről. Szalavitz a tényalapú újságírást támogató STATS.org nevű weboldal vezető munkatársa, emellett írásai megjelentek a The New York Times, az Elle, a Time magazin internetes felületein és a The Washington Post hasábjain.

Fotó © Ash Fox

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja