Tovább olvasom

Siaud-Facchin, Jeanne

Túl tehetséges ahhoz, hogy boldog legyen?

A szuperintellingens felnőtt
starsBetöltés...

 

Fordította: Kiss Kornélia
Megjelenés dátuma: 2019-04-18
Terjedelem: 344 oldal

 

Méret: 135 x 215 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633554920
3 950 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Szuperintelligensnek lenni kétségkívül nagy adomány. Másrészt különbözőség, amelynek következtében megesik, hogy eltávolodunk a többiektől, és úgy érezzük, sosem vagyunk igazán a helyünkön. S mi van akkor, ha a túlzott intelligencia szélsőséges érzékenységgel jár? Ha törékenyek leszünk és szenvedünk tőle?

Hogyan tudhatjuk meg, szuperintelligensek vagyunk-e? És ha azok vagyunk, hogyan tehetjük jobbá és sikeresebbé az életünket? Hogyan aknázhatjuk ki ebből fakadó lehetőségeinket?

Ez a könyv segít, hogy jobban megértsük saját személyiségünket, és újra közel kerüljünk önmagunkhoz. Hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, és a többi ember társaságában. Egyszóval, hogy teljesebb életet élhessünk.

 

„Azok a »furcsa zebrák«…

A szuperintelligens emberekre én a zebra kifejezést szoktam használni. A zebra különös állat, az egyetlen lóféle, amelyet az ember nem tudott megszelídíteni, azonnal fel lehet ismerni a szavannán a csíkjairól. A zebracsíkok, akárcsak az ujjlenyomataink, egyediek, és arra szolgálnak, hogy a zebrák felismerjék egymást. Minden zebra különböző. Ezért továbbra is mondom és hajtogatom, hogy ezeknek a »furcsa zebráknak« minden figyelmünkre szükségük van, hogy harmóniában élhessenek a mi követelőző világunkban. Ezután is védelmembe fogom venni ezeket a »csíkos« embereket, akiknek a csíkjai az élettől kapott sebesüléseiket is szimbolizálják. El fogom nekik magyarázni, hogy a sok csík egyben különlegesség is, amely számos buktatótól és veszélyes helyzettől óvhatja meg őket. A csíkjaik csodálatosak, legyenek büszkék rájuk.”

„A boldogság tulajdonképpen nem más, mint képességeink százszázalékos kihasználása.”

Csíkszentmihályi Mihály

A szerző további könyve

20%
A szuperintelligens gyermek

starsBetöltés...

3999 Ft 3199 Ft

Siaud-Facchin, Jeanne

Jeanne Siaud-Facchin (1957) francia pszichológus párizsi és marseille-i kórházakban dolgozott, jelenleg is praktizál. A szuperintelligencia elismert szakértője, első könyve, a L”Enfant surdoué a szuperintelligens gyermekek problémáival foglalkozott. Ő hozta létre többek közt Párizsban, Reimsben, Marseille-ben, Avignonban, Genfben és Londonban a Cogito’Z elnevezésű diagnosztikai és gondozási központokat, ahol iskolai és tanulási zavarokkal küzdő gyerekekkel foglalkoznak.

A szerző fotóját készítette: DRFP/Odile Jacob

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja