Tovább olvasom

Nors, Dorthe

Tükör, index, kuplung – avagy egy negyvenes nő vezetni tanul

starsBetöltés...

 

Fordította: Kertész Judit
Megjelenés dátuma: 2017-04-04
Terjedelem: 216 oldal

 

Súly: 248 gramm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633553237
2 990 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A Tükör, index, kuplung korunk középkorú, magányos szinglijének bibliája. Annak a nőnek a története, aki 40 évesen meg akar tanulni vezetni, de nem tud sebességet váltani, nem érzékeli a holtteret és folyton elszédül. Annak a középkorú nőknek az egyszerre humoros, (ön)ironikus története, aki úgy érzi, láthatatlanná vált, eltévedt a nagyvárosban, nem tudja honnan jött, hová tart.

„Anélkül, hogy létezett volna szingli-kultúra, azért szinglik Ballingban is voltak. De nem csináltak belőle akkora felhajtást, Sonja is kibékülne a régi módival, mert a szingli-kultúránál semmi sem lehet idegesítőbb. Ezeket a hordákat különféle manőverekkel kilóra eladják, mint a vágómarhát. A szinglik ki-be járkálnak az éttermek ajtaján és fejükben hemzsegnek az online társközvetítők. Mindig egyedül, mindig éppen két szexuális kapcsolat között csörtetnek valahová, és vásárlás-központú beszámolóikkal azt hirdetik, hogy az embernek arra kell törekednie, hogy maga is fogyasztható legyen.”

Kategória:

„Talán azért szeretjük annyira a skandináv irodalmat, mert nem lehet megunni azt, ahogyan az északi szerzők a leghétköznapibb jelenségek mélyebb tartalmait felszínre hozzák. Ez az, ami Dorthe Nors egyszerű, letisztult stílusát és gondolatgazdag történetszövését is emlékezetessé teszi.”

Könyvesblog, Tóth Anikó

A szerző további könyve

20%
Dorthe Nors
Karateütés
starsBetöltés...
Dorthe Nors tizenöt rövid, tömör novellájában a mindennapok jól begyakorolt gesztusai és párbeszédei mögött baljósan meghúzódó kiszámíthatatlanságra, veszélyre és elfojtott erőszakra irányítja a figyelmet. Sokrétű, sejtelmes történeteiben az apró dolgok vagy banális események mögül váratlanul valami nyugtalanító furcsaság bukkan fel, és hirtelen minden más fénytörésbe kerül. Miután a felesége elaludt, a férj megszállottan guglizza az interneten a női sorozatgyilkosokat; a munkanélküli hivatalnok úgy próbál új életet kezdeni, hogy buddhistának képzeli magát; a bántalmazott nő pedig az ágy szélén üldögélve azon töpreng, vajon miből merített erőt a bosszúálláshoz. Miközben bravúrosan egyensúlyoz a valós és képzelt erőszak és a mindennapi élet semmiségei ...

2490 Ft 1992 Ft

Nors, Dorthe

Dorthe Nors (1970) a kortárs dán irodalom egyik legeredetibb szerzője. 2001-ben debütált Soul című regényével, majd ezt követően 2013-ban, Minna nem tud hol gyakorolni címmel jelent meg egy rövid regénye. Karateütés című novelláskötetét 2014-ben az Egyesült Államokban is kiadták, ami meghozta számára a világsikert. Írásait a legjelentősebb irodalmi lapok közlik. Ő az első dán szerző, akit Oprah Winfrey bemutatott, a New Yorker pedig publikált. A szerző fotóját készítette: Simon Klein Knudsen

Tovább a szerző oldalára

„Dorthe Nors fantasztikus.”

Junot Díaz, a Fulladás és az Így veszíted el szerzője

A szerkesztő ajánlja