Tovább olvasom

Orosz Ildikó

Marton László – Összpróba. Múzsák és mesterek, avagy egy rendező emlékezései

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2017-06-01
Terjedelem: 300 oldal

 

Súly: 552 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633553183
3 950 Ft3 160 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

„Különös krónikát tart a kezében az olvasó. Egy olyan összetett, rétegzett szöveget, mint amilyenek egy jó színdarab mondatai. Ez nem véletlen, hiszen a könyv főhőse színházi ember, ismeri a jó előadás követelményeit, és kiváló érzelmi és képi memóriával rendelkezik. Ez a krónika egyszerre családtörténet, korszaktörténet, színháztörténet, nevelődés- és fejlődéstörténet, egyúttal izgalmas művészkarrier-történet is.” (Részlet Radnóti Zsuzsa előszavából)

Marton László (1943) színházrendező, a Vígszínház főrendezője, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára.

„Marton László az egyik legfontosabb ember és művész a számomra. Örökké példamutató, fiatal, és keresi az újat. Egy padláson, Nóra babaházában, popfesztiválon, a Pál utcában. A Vígszínházban és külföldön. Közöttünk, a tanítványaival, a színészeivel, a nézőkért.”

Eszenyi Enikő

A szerző további könyve

20%
Halász Judit - Orosz Ildikó
Nem születtem varázslónak
starsBetöltés...
„Néha nem árt megállni, és végiggondolni, honnan hová jutottunk el. Mit valósítottunk meg a vágyainkból, terveinkből és mit nem. Én ezt eddig elmulasztottam. Most megpróbálom pótolni. Még sok olyan feladatom van, ami nagyon is érdekel, a világ és önmagam iránti kíváncsiságom nem csökken. Jó, hogy így van, mert az érdeklődés elmúltával megállíthatatlanul beköszönt az öregkor. És ha kimaradt valami? Hát talán majd egyszer…” – Halász Judit

3500 Ft 2800 Ft

Orosz Ildikó

Orosz Ildikó (1975) Budapesten élő újságíró, szerkesztő, fordító. Társszerzője Halász Judit Nem születtem varázslónak (Park, 2015) és Marton László Összpróba (Park, 2017) című önéletrajzi köteteinek, valamint a Lizanka. Egy autista lány története a bezártságtól a teljes élet felé című könyvnek. Antistigma-díjas, Zsigmond Márta médiadíjas. 

Tovább a szerző oldalára

Sokat dolgoztunk együtt, sokat röhögtünk, sokat veszekedtünk, sok mindent megéltünk. Sokat köszönhetek neki. Több mint 50 éve ismerem...

Kern András

A szerkesztő ajánlja