Tovább olvasom

van Es, Bart

Hiányos fénykép

Történelmi nyomozás egy lány után, akit kitöröltek a családi albumból
starsBetöltés...

 

Fordította: Orosz Ildikó
Megjelenés dátuma: 2021-06-14
Terjedelem: 336 oldal

 

Méret: 130 x 195 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633556962
3 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„Családok nélkül nincsenek történetek.”

 

Lien kilencéves, amikor szülei egy idegen család gondjaira bízzák: 1942-ben járunk, Hollandia náci megszállás alatt áll, a szülők remélik, hogy legalább a lányuk túlélheti a háborút. Negyven évvel később végleg megszakad a kapcsolat Lien és az őt befogadó család között. Mi okozhat akkora törést? Mi lehet képes arra, hogy elszakítson egy ennyire erős köteléket?

Bart van Es már felnőttként döbben rá, hogy van egy családtagja, akinek a létéről sem tudott. Személyes hangú, mélyen empatikus könyvében Lien nyomába ered. Feltárja a több generáción át hordozott traumák működését, a szeretetteljes viszonyokban megbúvó sérülések zárványait, amelyek néha visszavonhatatlan következményekkel járnak. A Hiányos fénykép érzékeny elbeszélés családról, idegenségről, emberi kisszerűség és nagyság kevercséről: történeteink alapanyagáról.

 

„Nyugtalanító, mélyen megrázó, csodálatra méltóan őszinte könyv… félelmetes elbeszélés traumákról és következményeikről. A Hiányos fénykép nem is lehetne aktuálisabb, fontos emlékeztető azzal kapcsolatban, hogy a legnyitottabb, legkulturáltabb társadalmi közeg is mennyire könnyen utat téveszthet.” Financial Times

Kategória:

„Ragyogó, elegánsan megírt, mély nyomot hagyó történet. Azonnal végigolvastam.”

Philippe Sands, a Kelet-nyugati utca szerzője

van Es, Bart

Bart van Es Hollandiában született, Angliában él. Az Oxfordi Egyetemen az angol irodalom professzora és a St. Catherine College tagja, Shakespeare- és Spenser-kutató. A Hiányos fényképpel 2018-ban elnyerte a Costa-díjat és a legjobb elsőkötetes memoárírók számára fenntartott The Slightly Foxed-díjat. A szerző fotóját készítette Keith Barnes.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja