Tovább olvasom

Folman, Ari – Polonsky, David

Anne Frank naplója – képregény


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2018-03-22
Terjedelem: 150 oldal

 

Méret: 150 x 230 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633553596
3 450 Ft2 760 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Ari Folman és David Polonsky arra vállalkoztak, hogy a képregény műfajának eszközeivel egészen új formába, amolyan grafikus naplóba öntik Anne Frank gondolatait, úgy, hogy szellemisége sértetlen maradjon. Egy eddig ismeretlen és érzelemdús nézőponton keresztül, már-már filmszerűen közvetítik egy kedves és nagyszájú kamaszlány hangját, aki – akárcsak kortársai a múltban, a jelenben és mindenkor – megértésre, törődésre, szerelemre és szabadságra vágyik, arra, hogy felfedezhesse a világot, ahelyett hogy börtönéből lopva körbepillantson.

„Remélem, előtted minden titkom feltárhatom, ahogy még senki másnak, és azt is, hogy sok mindenben segítségemre leszel” – jegyzi fel Anne Frank 1942. június 12-én naplójába, melyet tizenharmadik születésnapjára kapott ajándékba. Kezdetben csak a mindennapi eseményeket rögzíti, de később elhatározza, hogy naplójegyzetei alapján regényt ír a megszállásról. Terve sajnos nem valósul meg, mert alig tizenhat éves, amikor meghal a bergen-belseni koncentrációs táborban. Ám naplója, mely egy érzékeny lány bezártságában is szenvedélyes életszeretetéről tanúskodik, a világirodalom egyik gyöngyszeme. Milliók olvassák a világ számos nyelvén, színházban is bemutatták, és filmet is forgattak belőle.

Kategória:

„Bizonyára érdekel, tetszik-e nekem a rejtőzködés, de csak annyit mondhatok, még magam sem tudom. Úgy hiszem, ebben a házban sosem fogom otthon érezni magam, de ezzel nem azt akarom mondani, hogy kellemetlen itt, inkább mintha egy furcsa panzióban vakációznék.”

Folman, Ari – Polonsky, David

Ari Folman 1962-ben született Haifában, szülei holokauszt-túlélők. 2008-ban rendezte meg a Libanoni keringő című animációs filmet, melyet számos nemzetközi fesztiválon díjaztak, és Oscar-díjra is jelöltek. A film egy, az 1982-es libanoni háború idején az izraeli hadseregben szolgáló katona emlékei alapján készült.  A futurológiai kongresszus című filmjét 2013-ban mutatták be Cannes-ban, és az Európai Filmdíjra is jelölték.

David Polonksy izraeli illusztrátor 1973-ban született Kijevben.  A Libanoni keringő című animációs film művészeti vezetője. Jeruzsálemben és Tel-Avivban tanít.

A szerzők fotóját az Anne Frank Fonds bocsájtotta rendelkezésünkre.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja