Tovább olvasom

Frank, Anne

Anne Frank – Egy lány élete


starsBetöltés...

 

Fordította: Blaschtik Éva
Megjelenés dátuma: 2016-04-15
Terjedelem: 492 oldal

 

Súly: 610 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789633552056
4 490 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Ez az életrajz nem pótolni, inkább kiegészíteni szeretné Anne Frank naplóját, ezt a maga őszinteségében és tisztaságában egyedi dokumentumot. Azt szeretné, hogy a naplóban ábrázolt környezet és a külvilág, amelyet Anne szükségszerűen csak töredékében láthatott, ezúttal kívülről szemlélve érvényesüljön. Tanúságot kíván tenni mind Anne, mind legközelebbi rokonainak és legjobb barátainak életútjáról és kálváriájáról, hogy épp Hitler legismertebb áldozatának példáján akit ugyan mindenki ismerni vél, de akiről valójában igen keveset tud keresztül bemutassa a náci uralom tébolyát: az uszító propagandától kezdve a kirekesztésen, a megalázáson és a jogfosztáson át egészen a zsidók deportálásáig és a tömegméretűen szervezett gyilkosságokig. (Részlet az Előszóból.)

Az eddig megjelent legalaposabb Anne Frank-életrajz.
Frankfurter Allgemeine Zeitung

A könyv a 2001-ben a Park Kiadó gondozásában megjelent életrajz átdolgozott kiadása.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei

20%
Anne Frank
Anne Frank naplója

starsBetöltés...

3500 Ft 2800 Ft

20%
Anne Frank
Mesék és történetek a hátsó traktusból
starsBetöltés...
Hollandia német megszállása alatt Anne Frank két évig bujkált egy raktár hátsó traktusában. Itt vezette naplóját, mely 1947-es kiadása óta...

3500 Ft 2800 Ft

Frank, Anne

Anneliese Marie „Anne” Frank (Frankfurt, Németország, 1929. június 12. – Bergen-Belsen, 1945. március) zsidó származású német lány, akit „Anne Frank naplója” címmel kiadott, a második világháború idején írt naplójegyzetei tettek világhírűvé. Naplóját, melyben családjáról és barátairól, érzéseiről, meglátásairól, azaz életéről írt holland nyelven, tizenharmadik születésnapjától kezdve vezette 1944. augusztus 1-jéig. Naplóját számos (65) nyelvre lefordították, színdarabot, filmet, operát írtak belőle. Az apja, Otto által kiadott első napló nem tekinthető teljesnek (kivett belőle egyes részleteket, pl. amiben Anne a szüleit szidta, illetve még élő emberekről ír személyes információkat), de halála után (1980) a teljes kritikai kiadás látott napvilágot.

A szerző fotójának jogtulajdonosa: Anne Frank Fonds Basel/GettyImages

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja