Tovább olvasom

Di Pietrantonio, Donatella

A visszaadott lány

starsBetöltés...

 

Fordította: Todero Anna
Megjelenés dátuma: 2021-02-10
Terjedelem: 224 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633556726
2 990 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Ha az élet sebeiről írunk, ahhoz nyers, őszinte szavak kellenek. Donatella Di Pietrantonio jól tudja, milyen különös varázsuk van az ilyen szavaknak. Stílusa egészen sajátos, kissé érdes, mégis csupa ragyogás. Rendkívüli finomsággal formálja ezt a sokféle szenvedélytől izzó történetet.

Egy kislány egy bőrönddel meg egy táskára való cipővel becsenget egy idegen lakásba. Amikor kinyílik az ajtó, húga, Adriana áll előtte kócosan, és résnyire szűkült szemmel fürkészi – még sosem találkoztak. Így kezdődik ez a magával ragadó, szívbe markoló történet: egy kiskamasszal, aki egyik napról a másikra elveszít mindent – a kényelmes otthont, a legjobb barátnőit, a szülők feltétel nélküli szeretetét. Pontosabban azokét, akiket egészen addig a szüleinek hitt. A „visszaadott lány” számára, ahogy a faluban nevezik, új élet kezdődik.

 

„Két élő anyám volt, mégis árván maradtam. Az egyik akkor engedett el, amikor még a nyelvemen volt a teje íze, a másik tizenhárom évesen adott vissza. Elszakadások, hamis vagy titkolt rokonságok, eltávolodások gyermeke voltam. Már azt sem tudtam, kitől származom. Tulajdonképpen ma sem tudom.”

Kategória:

„Él Olaszországban egy különleges írónő. Hajnalban kel, hogy írni tudjon, reggel öt és hét között végzi a „villámírást”, ahogy ő fogalmaz. Donatella Di Pietrantonio igen erőteljes regényeket alkotott ezzel a „villámírással”. A visszaadott lány igazi gyöngyszem.”

Matteo Nucci

A szerző további könyve

20%
Halásznegyed

starsBetöltés...

3499 Ft 2799 Ft

Di Pietrantonio, Donatella

Donatella Di Pietrantonio az Abruzzo tartománybeli Pennében él, gyerekfogorvosként dolgozik. Első regénye, a Mia madre è un fiume (Anyám egy folyó) 2011-ben jelent meg, és elnyerte a Tropea-díjat. Második regénye, a Bella mia (Szépségem) 2014-ben bekerült a Strega-díj jelöltjei közé, és megkapta a Brancati-díjat.  Legutóbbi regénye, A visszaadott lány bejárta az egész világot, 23 nyelven jelent meg, 2017-ben elnyerte a Campiello-díjat, filmet is forgattak belőle. A Halásznegyed ennek a történetnek a folytatása.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja