Tovább olvasom

Fallon, James

A pszichopátia belülről – Egy agykutató utazása agyának sötét bugyraiba


starsBetöltés...

 

Fordította: Dudik Annamária Éva
Megjelenés dátuma: 2020-10-12
Terjedelem: 260 oldal

 

Méret: 135 x 197 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633556085
3 490 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

James Fallon életének első ötvennyolc évében hétköznapi fickónak tűnt. Szerető, támogató családban nőtt fel, gimnáziumi szerelmét vette feleségül, három gyermeke és rengeteg barátja volt. Sikeres tudós és egyetemi oktató lett. Aztán döbbenetes dolgot tudott meg, ami nem csak a személyes és a szakmai életét zavarta meg, hanem arra késztette, hogy górcső alá vegye saját személyiségét.

A pszichopátia belülről lenyűgözően meséli el, hogyan reagált arra, hogy az agyáról készült felvétel olyan, mint a pszichopatáké. Sorozatgyilkosokkal folytatott kutatása során fölfedezett egy sajátos neurológiai mintázatot, ami segített magyarázatot adni a hidegvérrel elkövetett erőszakos tettekre. Néhány hónappal később megtudta, hogy ősei között több gyilkos is akadt, ami arra utalt, hogy agyának mintázata nem a véletlen műve.

Könyvében Fallon beszámol arról, hogyan dolgozta fel ezt a felfedezést és annak következményeit, különösen azt, hogy az ember még annál is bonyolultabb lény, mint amilyennek eddig képzeltük.

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

Fallon, James

James Fallon a Kaliforniai Egyetem kutatója, harmincöt éve tanít idegtudományt, pszichiátriát és neurológiát orvostanhallgatóknak, mesterszakos hallgatóknak és klinikusoknak, többször választották az Év Tanárának. Start-up cégét, az őssejtkutatásban nagy eredményeket elért NeuroRepairt a versenytársak országos szervezete az év legjobb új biotechnológiai cégének választotta. James Fallon 46 éve él házasságban, három gyermeke és öt unokája van.

Fotó: Current (HC) 2019

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja