Tovább olvasom

Leimbach, Bjørn Thorsten

A férfiasság megélése – Szabadon, erősen, öntudatosan


starsBetöltés...

 

Fordította: Malyáta Eszter
Megjelenés dátuma: 2021-05-14
Terjedelem: 416 oldal

 

Méret: 135 x 215 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633556740
4 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„A szív harcosa – új és öntudatos férfiasság.”

 

 

Bjørn Thorsten Leimbach könyvének célja, hogy felrázza a férfiakat: fel kell fedezniük a férfiasságukat. Szeretné megerősíteni önbizalmukat és érzelmi autonómiájukat. Mert harmonikus és boldog párkapcsolatra csak az a férfi lehet képes, aki fejleszti férfias erényeit – a bátorságot, a becsületességet és az önfegyelmet –, pozitív viszonyt alakít ki az agressziójával, és képes felelősséget vállalni.

A szerző feltárja és elemzi azokat a gyakorlati és pszichológiai okokat, amelyek miatt egyre több férfi érzi úgy, hogy függ a nőktől, és konkrét tanácsokat ad, hogyan lehetünk férfiként függetlenek és szabadok. Könyve egy új értelmezésű férfiasság képét vázolja fel.

 

„A legtöbb férfi mély szeretetet érez a nők iránt: az édesanyja, óvónője, barátnője, felesége iránt. Azt viszont sokan nem ismerik fel, hogy mindaddig, amíg a férfiak abban reménykednek, hogy a nők megerősítik és visszaigazolják őket, megrekednek egy függő és elszigetelt pozícióban. És anélkül, hogy észrevennék, feláldozzák a legjobb részüket: a férfiasságukat.

Az olyan férfias erényeket, mint az agresszivitás, a bátorság és az önérvényesítő erő, ma már nem övezi egyöntetű elismerés. Sőt ott tartunk, hogy a fiúkból és a férfiakból egyenesen kinevelik a jellegzetesen férfias tulajdonságokat.

Sokakat foglalkoztat a kérdés: Ki vagyok én mint férfi?”

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

Leimbach, Bjørn Thorsten

Bjørn Thorsten Leimbach német pár- és szexuálterapeuta, férficoach. Több mint húsz éve tart személyiségfejlesztő és menedzsmentszemináriumokat, illetve továbbképzéseket humanisztikus pszichológiából. Dortmundban él és praktizál. Fotó: Intuitive Fotografie/Philippe Ramakers

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja