Tovább olvasom

Oliver, Jamie

Jamie 15 percesek

starsBetöltés...

 

Fordította: Dobos Anna
Megjelenés éve: 2014
Terjedelem: 288 oldal

 

Méret: 200 x 255 mm
Súly: 1180 gramm
Kötés: cérnafűzött
ISBN: 9789633551059

 

6 900 Ft5 520 Ft
Mennyiség

„Ebben a könyvben csupa olyasmit gyűjtöttem egybe, amit ti, olvasók kértetek – szupergyors, ízletes és tápláló ételeket, amelyeket a hét minden napján elkészíthettek. A receptek megalkotása teljesen új élmény volt számomra: törekedtem arra, hogy mindegyik pontos, szakszerű, társaságnak is megfelelő és érdekes legyen, és hogy a látványos hozzávalók és a finom ízek kéz a kézben varázsoljanak el. A világ minden tájáról szereztem ihletet, összegyűjtöttem a mindenki által kedvelt ízeket, eljátszottam a hagyományos csirkés, marhahúsos, tésztás ételekkel, tanulmányoztam az utcán árult ázsiai kajákat, izgalmas salátákat kevertem, és még sok minden egyebet. Az volt a célom, hogy összegyűjtsek minden olyan fogást, amit ti, olvasók szerettek, és amiket könnyen és gyorsan elkészíthettek. A recepteket újra meg újra leteszteltük, hogy ez a könyv megbízható alapmű legyen számodra, és remélhetőleg a családod számára is, amikor majd továbbadod. Bízom benne, hogy nagyon fogod szeretni – én mindenesetre rém büszke vagyok rá. A mindennapos használatra készült szakácskönyvek közül ez a legkiegyensúlyozottabb és legizgalmasabb, amivel valaha dolgom volt. Ha a 30 perceseket szeretted, ettől el fogod dobni az agyad!

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei

Oliver, Jamie

Jamie Oliver (1975) a szülei vendéglőjében, a Cricketersben kezdett főzni, az essexi Claveringben, nyolcéves korában. Iskolai tanulmányai befejezése után szakácsként kezdett dolgozni, így került a River Caféba, ahol a sokszor megírt, híres történet szerint egy televíziós produkciós vállalat felfedezte. Televíziós és szakácskönyves karrierje 1999-ben kezdődött A pucér szakács című sorozattal. Azóta létrehozta a Fifteen nevű vendéglőt Londonban, megreformálta az iskolai étkeztetést Nagy-Britanniában és forradalmasította az otthoni főzési szokásokat. Jótékonysági tevékenységével az ennivaló által igyekszik jobbá tenni az emberek életét. Ennek keretében működteti a Fifteen vendéglői hálózatot, amelyben munkanélküli fiatalokat oktatnak a vendéglátószakmára. Ugyancsak jótékonysági alapon tartja fenn a Ministry of Food központokat, ahol az emberek a főzés alapjait sajátíthatják el. Jamie állította össze a középiskolai szakoktatás számára Az otthoni főzés alapjai nevű tantárgy tananyagát, és ő hozta létre a Konyhakert Projektet, az új élelmiszer-oktatási programot az általános iskolás gyerekek számára. Sikeres vállalkozásai közé tartoznak a Jamie’s Italian és a Union Jacks vendéglők, valamint számos kulináris és egyéb termék. Írásai Nagy-Britanniában és szerte a világon megjelennek, többek között a saját, Jamie’s Magazine című lapjában. Legnépszerűbb könyve, a Jamie 30 perces kajái minden idők leggyorsabban bestsellerré váló könyve lett Nagy-Britanniában a nem szépirodalmi kategóriában. Jamie Londonban és Essexben él családjával, Jools nevű feleségével és gyemekeikkel. A szerző fotóját készítette: –

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja