Tovább olvasom

Oliver, Jamie

A pucér szakács visszatér


starsBetöltés...

 

Fordította: Dobi Ildikó
Megjelenés dátuma: 2014-04-07
Terjedelem: 288 oldal

 

Súly: 1040 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633551042
6 900 Ft5 520 Ft
Mennyiség

„3+1 Karácsonyi akció” vagy „20% kiadói kedvezmény”

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A pucér szakács visszatér – mely frissességéből mit sem veszítve 10 év után jelenik meg újra magyarul – külön fejezetet szentel a könnyen összeüthető, ízletes reggeliknek, a rágcsálnivalóknak, az egyszerű, de laktató salátáknak, az itókáknak és az üdítőknek. Megtanulhatjuk, hányféleképpen készíthető el a jó öreg spenót, hogyan kell kenyeret sütni, elsajátíthatjuk a rizottó alapreceptjét, melyet kedvünkre variálhatunk fokhagymával, kakukkfűvel, pirított mandulával, sonkaszeletekkel, juhsajttal és a jó ég tudja, még mi mindennel. De akkor sem jövünk zavarba, ha valaki egy pucér Martinit vagy velencei Bellinit rendel tőlünk…

Ha eddig azt hittük, a főzés unalmas, időrabló robot, és nem mertünk lemondani a készételekről, Jamie megmutatja, hogy a konyhai foglalatoskodás csupa élvezet. Ínycsiklandó receptjeivel visszacsábít a tűzhely mellé, remek fogásaival és pazar ötleteivel új szemléletre nevel.

 

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei

Oliver, Jamie

Jamie Oliver (1975) a szülei vendéglőjében, a Cricketersben kezdett főzni, az essexi Claveringben, nyolcéves korában. Iskolai tanulmányai befejezése után szakácsként kezdett dolgozni, így került a River Caféba, ahol a sokszor megírt, híres történet szerint egy televíziós produkciós vállalat felfedezte. Televíziós és szakácskönyves karrierje 1999-ben kezdődött A pucér szakács című sorozattal. Azóta létrehozta a Fifteen nevű vendéglőt Londonban, megreformálta az iskolai étkeztetést Nagy-Britanniában és forradalmasította az otthoni főzési szokásokat. Jótékonysági tevékenységével az ennivaló által igyekszik jobbá tenni az emberek életét. Ennek keretében működteti a Fifteen vendéglői hálózatot, amelyben munkanélküli fiatalokat oktatnak a vendéglátószakmára. Ugyancsak jótékonysági alapon tartja fenn a Ministry of Food központokat, ahol az emberek a főzés alapjait sajátíthatják el. Jamie állította össze a középiskolai szakoktatás számára Az otthoni főzés alapjai nevű tantárgy tananyagát, és ő hozta létre a Konyhakert Projektet, az új élelmiszer-oktatási programot az általános iskolás gyerekek számára. Sikeres vállalkozásai közé tartoznak a Jamie’s Italian és a Union Jacks vendéglők, valamint számos kulináris és egyéb termék. Írásai Nagy-Britanniában és szerte a világon megjelennek, többek között a saját, Jamie’s Magazine című lapjában. Legnépszerűbb könyve, a Jamie 30 perces kajái minden idők leggyorsabban bestsellerré váló könyve lett Nagy-Britanniában a nem szépirodalmi kategóriában. Jamie Londonban és Essexben él családjával, Jools nevű feleségével és gyemekeikkel. A szerző fotóját készítette: –

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja