Tovább olvasom

Maclean, Charles

Whiskyvilág – A legjobb lepárlók rejtett titkai


starsBetöltés...

 

Fordította: Búsné Pap Judit
Megjelenés dátuma: 2018-09-17
Terjedelem: 352 oldal

 

Méret: 198 x 239 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789633554289
7 900 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

„Skócia vezető whiskyszakértője” – írta a Whiskyvilág című könyv szerzőjéről a The Times. Charles Maclean 1981 óta foglalkozik skót whiskyvel, ez idő alatt több mint egy tucat könyvet írt a témában, melyek közül több nemzetközi díjat nyert és jó néhányat számos nyelvre lefordítottak. A Whiskyvilág 2009-ben jelent meg először, magyarul már a közelmúltban felújított, frissített változat kerül a boltokba.

  • A könyv több mint 650 maláta-, gabonawhiskyt és blendet mutat be részletesen, kóstolási jegyzetekkel.
  • A legjobb lepárlókat meglátogatva bepillanthatunk a whiskykészítés rejtelmeibe.
  • Whiskytúrákat teszünk a legfontosabb whiskyvidékekre: Írország, Islay (Skócia), Japán, Kentucky (USA), Speyside (Skócia)

Whisky – az ital, amely alvás közben fejlődik. Fedezzük fel csodás mélységeit, elképesztő változatosságát és összetettségét! Kóstoljuk meg a nagy klasszikusokat és az izgalmas, új változatokat a világ legjobb whiskyjeit bemutató, egyedülálló kalauz segítségével! A gyönyörű, színes fotókkal illusztrált kötetet nemcsak a whiskyrajongók fogják élvezni, de azok is, akik csak most ismerkednek „az élet vizével”.

Kategória:

„Ha bármiből túl sok van, az rossz, de a jó whiskyből épphogy elég.”

Mark Twain

Maclean, Charles

„Skócia vezető whiskyszakértője” – írta róla a The Times. Charles Maclean 1981 óta foglalkozik skót whiskyvel, ez idő alatt több mint egy tucat könyvet írt a témában, melyek közül több nemzetközi díjat nyert és jó néhányat számos nyelvre lefordítottak.

Alapító szerkesztője a Whisky Magazinnak, alapítója a SingleMalt TV-nek, továbbá rendszeresen ír magazinoknak Nagy-Britanniában, Európában és Ázsiában. Szerepelt Ken Loach Szesztolvajok című filmjében, amely 2012-ben elnyerte a zsűri díját Cannes-ban.

Tanulmányait a Scotch Whisky Research Institute-ban folytatta, valamint az International Wines & Spirits Competition zsűritagja. Világszerte tart előadásokat, kóstolókat, Masterclass programokat whiskyforgalmazó cégeknek, kluboknak és magánszemélyeknek.

A szerző fotóját készítette:  Sir Colin Hampden-White.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja