Tovább olvasom

Snyder, Timothy

A vörös herceg – Egy Habsburg főherceg titkos életei


starsBetöltés...

 

Fordította: Szántó Judit
Megjelenés dátuma: 2015-05-22
Terjedelem: 480 oldal

 

Súly: 690 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633550847
4 900 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Habsburg Vilmos a Habsburg főhercegek udvari felségjeleit, később egy párizsi emigráns egyszerű öltönyét viselte, és időnként frakkot öltött. Bár álma, hogy Ukrajna királya legyen, az első világháborút követően szertefoszlott, ő mégse adta fel, s szinte bármire hajlandó volt, hogy célját elérje: a német imperialisták szövetségese lett, dühödt osztrák monarchista, a fasizmus lelkes támogatója, majd Hitler elszánt ellensége, s végül a sztálini rezsimről jelentő kém. Egy kijevi börtönben hunyt el 1948-ban. A vörös hercegben Timothy Snyder neves amerikai történész emlékezetes portrét rajzol egy férfiról, akiben a 20. századi Európa számos ellentmondása öltött testet. A lenyűgöző életrajzot mozgalmas korképpel ötvöző könyv mélyen elgondolkodtat a személyes és nemzeti identitások változékonyságáról.

Kategória:

„A tudományos történetírás ritkán szárnyal és babonáz meg, akár egy nagyszerű történelmi regény, itt azonban ez a helyzet.”

Foreign Affairs

A szerző további könyve

20%
Véres övezet
starsBetöltés...

5999 Ft 4799 Ft

Snyder, Timothy

TIMOTHY SNYDER (1969) a Yale Egyetem történészprofesszora, a bécsi Humán Tudományok Intézetének állandó tagja. Fő kutatási területe Közép- és Kelet-Európa modern kori történelme. Doktori fokozatát Oxfordban szerezte, oktatott és kutatott többek közt Párizsban, Bécsben, Varsóban és a Harvardon. A Véres övezet 2013-ban elnyerte a kritikus politikai gondolkodásért odaítélt Hannah Arendt-díjat. A szerző fotóját készítette: Ine Gundersveen

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja