Tovább olvasom

Snyder, Timothy

A vörös herceg – Egy Habsburg főherceg titkos életei


starsBetöltés...

 

Fordította: Szántó Judit
Megjelenés dátuma: 2015-05-22
Terjedelem: 480 oldal

 

Súly: 690 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633550847
4 900 Ft3 920 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Habsburg Vilmos a Habsburg főhercegek udvari felségjeleit, később egy párizsi emigráns egyszerű öltönyét viselte, és időnként frakkot öltött. Bár álma, hogy Ukrajna királya legyen, az első világháborút követően szertefoszlott, ő mégse adta fel, s szinte bármire hajlandó volt, hogy célját elérje: a német imperialisták szövetségese lett, dühödt osztrák monarchista, a fasizmus lelkes támogatója, majd Hitler elszánt ellensége, s végül a sztálini rezsimről jelentő kém. Egy kijevi börtönben hunyt el 1948-ban. A vörös hercegben Timothy Snyder neves amerikai történész emlékezetes portrét rajzol egy férfiról, akiben a 20. századi Európa számos ellentmondása öltött testet. A lenyűgöző életrajzot mozgalmas korképpel ötvöző könyv mélyen elgondolkodtat a személyes és nemzeti identitások változékonyságáról.

Kategória:

„A tudományos történetírás ritkán szárnyal és babonáz meg, akár egy nagyszerű történelmi regény, itt azonban ez a helyzet.”

Foreign Affairs

Snyder, Timothy

Timothy Snyder (1969) a Yale Egyetem történészprofesszora. Nemzetek újjáépítése című művéért megkapta az Amerikai Történelmi Társaság George Louis Beer-díját, míg az Egy titkos háború vázlatáért Pro Historia Polonorum díjjal tüntették ki. A vörös herceget az Ukrán Tanulmányok Amerikai Egyesülete az ukrán történelemről szóló Legjobb Könyvnek nyilvánította. Magyarul megjelent továbbá a Véres övezet – Európa Hitler és Sztálin szorításában című műve. A connecticuti New Havenben él. A szerző fotóját készítette: Ine Gundersveen

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja