Tovább olvasom

Lemaitre, Pierre

Viszontlátásra odafönt


starsBetöltés...

 

Fordította: Bognár Róbert
Megjelenés dátuma: 2015-04-20
Terjedelem: 520 oldal

 

Méret: 140 x 210 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633550861
3 900 Ft3 120 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A Viszontlátásra odafönt a nagy háború utáni nemzedék nagyregénye. Monumentális tablót fest a vérfürdő utáni békeidőkről, a megcsúfolt reményekről, az államról, amely ünnepli a hadszíntéren elesetteket, de hagyja nyomorban vergődni a kiszolgált szerencsétleneket.

Az első világháború két veteránja bosszút áll testi-lelki szenvedéséért. Rájönnek, hogy a Haza nem tréfál hősi halottaival, és kihasználják a helyzetet. A szélhámosság, amit kieszelnek, erkölcsileg elítélhető ugyan, viszont rendkívül hatásos és szellemes.

Pierre Lemaitre lebilincselő, fordulatos kalandregénye, mely egyszerre idézi Balzac, Victor Hugo, Tolsztoj, García Márquez és Carson McCullers világát, lelkesedést váltott ki mind a kritikusok, mind a közönség körében. Megjelenése után szinte azonnal a sikerlisták élére került, megkapta Franciaország legrangosabb irodalmi elismerését, a Goncourt-díjat. Már készül a képregény- és a filmváltozat.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyve

20%
Lemaître Pierre
Viszontlátásra odafönt

starsBetöltés...

3490 Ft 2792 Ft

Lemaitre, Pierre

Pierre Lemaitre 1951-ben született. Autodidakta népművelő, szabadegyetemi előadásokat, kurzusokat tartott a francia és a világirodalomról, egyetemes kultúrtörténetről. 17 éves kora óta szenvedélyesen érdekli az első világháború. Kezdetben krimiket és thrillereket írt, már ezekkel is számos díjat nyert. A Goncourt-díjat és a világsikert azonban 2013-ban megjelent nagyregénye, a Viszontlátásra odafönt hozta meg számára. A szerző fotóját készítette: Thierry Rajic Figure

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja