Tovább olvasom

Lemaitre, Pierre

Viszontlátásra odafönt


starsBetöltés...

 

Fordította: Bognár Róbert
Megjelenés dátuma: 2017-12-08
Terjedelem: 520 oldal

 

Méret: 140 x 210 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633554166
3 490 Ft2 792 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Pierre Lemaitre hazájában először krimi íróként vált ismertté, majd első „komoly” regénye a Viszontlátásra odafönt megjelenése után szinte azonnal a sikerlisták élére került A hat legfontosabb francia irodalmi díj zsűrije felvette a jutalmazásra méltók válogatott listájára, és végül a legrangosabbat kapta meg, a Goncourt-t.

Párizs, az első világháború után. Tombol a korrupció az országban, a törtetők kora jött el, és az állam, miközben nagy csinnadrattával ünnepli a hősi halottakat, a legkevésbé sem törődik a megnyomorított túlélőkkel. Egy mindenre, még gyilkosságra is képes szépfiú, Pradelle százados megkezdi szédítő pályafutását, két majdnem-áldozata pedig, a zseniális Édouard és sorstársa, Albert elképesztő szélhámosságot eszel ki. Művük, a Hazafias Emlékezet „projekt” egyszerre szellemes és kockázatos.
A tét egymillió frank. És az életük. A Viszontlátása odafönt nemcsak lebilincselő, fordulatos krimi, hanem Balzac, Victor Hugo, Maupassant világát felidéző nagyregény, méltán váltott ki lelkesedést mind a közönség, mind a kritikusok körében. Hónapokig vezette a sikerlistákat, és megkapta a legrangosabb francia irodalmi elismerést, a Goncourt-díjat. A könyv alapján, azonos címmel Albert Dupontel rendezett filmet, amelyet a magyar mozik 2018 tavaszán mutatnak be.

Kategória:

„A háború még a háború után is ritka gyümölcsöző.”

A szerző további könyve

20%
Pierre Lemaitre
Viszontlátásra odafönt

starsBetöltés...

3900 Ft 3120 Ft

Lemaitre, Pierre

Pierre Lemaitre 1951-ben született. Autodidakta népművelő, szabadegyetemi előadásokat, kurzusokat tartott a francia és a világirodalomról, egyetemes kultúrtörténetről. 17 éves kora óta szenvedélyesen érdekli az első világháború. Kezdetben krimiket és thrillereket írt, már ezekkel is számos díjat nyert. A Goncourt-díjat és a világsikert azonban 2013-ban megjelent nagyregénye, a Viszontlátásra odafönt hozta meg számára. A szerző fotóját készítette: Thierry Rajic Figure

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja