Tovább olvasom

Magnusson, Margareta

Végső rendrakás svéd módra – Hogyan szabadítsd meg magad és családodat a felgyűlt holmiktól


starsBetöltés...

 

Fordította: Dedinszky Zsófia
Megjelenés dátuma: 2018-10-03
Terjedelem: 148 oldal

 

Méret: 130 x 200 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633554524
2 450 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Magnussonnak köszönhetően a Svédországban régóta élő hagyományból, amelyet magyarul végső takarításnak nevezhetünk, mostanra világszerte követendő trend lett.
„A végső takarítás olyasmi, amit azért kell megcsinálnod, hogy ne a gyermekeidnek kelljen ezekkel a dolgokkal foglalkozniuk. Habár továbbra is úgy érzem, ez is jó ösztönző erő lehet, ez az éremnek csak az egyik oldala.
A végső takarítást azonban a saját megelégedésedre is csinálod. Nincs is fontosabb annál, mint hogy valamiben örömed leljed, és közben az emlékeidet is feleleveníthesd. Csodás érzés végignézni az összegyűjtött holmijaidon, és felidézni, mit is érnek. Ha pedig valamiről nem jut eszedbe semmi, és fogalmad sincs, miért is őrizgetted – akkor könnyű lesz megválni tőle.”

„Jó lesz ez még valamire, mondta a nagymama, valahányszor ki akartuk dobni a molyette pulóvereket, üres befőttesüvegeket. Ha olvasta volna ezt a könyvet, talán sikerrel járunk. Margareta Magnusson meggyőz róla, hogy méltatlan dolog egy élet hordalékát a gyerekeink, unokáink nyakába zúdítani. Szóval ha te is őrizgeted még a gyerekek kagylógyűjteményét, és nincs szíved megválni a teljes Révai-nagylexikontól, holott húsz éve már csak a port törölgeted róla, akkor ez a könyv neked szól.”
Lugosi Viktória, a Vándorhomár szerzője

„A szerző azt sugallja: időben el kellene kezdenünk foglalkozni az elmúlással, rendet rakni magunk körül és a lelkünkben is, hogy méltó módon készülhessünk fel a végső útra. Súlyos témákról ír irigylésre méltó könnyedséggel és szellemességgel.”
dr. Hegedűs Katalin, a Létezik-e jó halál? szerzője

„Egy barátunk nagymamája mondogatta, hogy szeretné még »meleg kézzel továbbadni az örökségét«. Ajánlom ezt a felszabadító könyvet mindenkinek, aki hisz benne, hogy van élet a halál előtt.”
Lackfi János író

„A svédek merészen nyúlnak olyan témákhoz, melyeket sokan tabuként kezelnek. A halál is ilyen. Az, hogy szabaduljunk meg a felesleges holmiktól a halálunk előtt, egészen megdöbbentőnek tűnik. De miért is ne? Margareta Magnusson segít ebben az egyáltalán nem könnyű feladatban, és teszi mindezt könnyed és élvezetes stílusban.”

Zimre Zsuzsa, a wmn.hu vezető szerkesztője

Magnusson, Margareta

Margareta Magnusson svéd festőművész és grafikus a stockholmi Anders Beckman Formatervező Főiskolán végezte tanulmányait. Műalkotásait Hongkongtól Szingapúrig számtalan helyen kiállították. Öt gyermeke van, jelenleg Stockholmban él. A Végső rendrakás svéd módra az első könyve. A szerző fotóját készítette: Jane Magnusson

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja