Tovább olvasom

Martel, Frédéric

A Vatikán kínos titkai – Homoszexualitás, hatalmi játszmák, képmutatás

starsBetöltés...

 

Fordította: Moldvay Tamás; Pataki Pál; Gyárfás Vera
Megjelenés dátuma: 2020-10-01
Terjedelem: 584 oldal

 

Méret: 140 x 210 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789633556061
4 950 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„A papságon belüli homoszexualitás nagyon komoly kérdés, ami aggodalommal tölt el.” – Ferenc pápa

Papi cölibátus, az óvszerhasználattal szembeni egyházi tilalom, a szexuális visszaélések rendszeres eltussolása, XVI. Benedek pápa lemondása, a klérus nőgyűlölete, a papi hivatások számának drasztikus visszaesése, a Ferenc pápa elleni áskálódások – Frédéric Martel szerint ezeket a jelenségeket egyetlen titok köti össze, mely sokáig kimondhatatlan volt. A neve: Szodoma. A bibliai Szodoma városát a hagyomány szerint Isten azért pusztította el, mert lakosai homoszexuális gyakorlatot folytattak. Csakhogy korunkban éppenséggel a Vatikánon belül található a világ egyik legnagyobb homoszexuális közössége.

A francia szerző négy éven át belülről követte a Vatikán életét és nagyjából harminc országra kiterjedően folytatta nyomozásait. Több tucat kardinálisnak tette fel kérdéseit, több száz püspökkel és pappal találkozott.

Könyve, A Vatikán kínos titkai, az egyház rejtett oldalát tárja fel: azt a legkisebb papi szemináriumoktól a Vatikánig felépülő rendszert, amelyet egyszerre jellemez a homoszexuális kettős életvitel és a legradikálisabb homofóbia. A katolikus egyház Martel állítása szerint mélyen skizofrén: minél nyíltabban homofób egy papi méltóság a társadalom előtt, annál valószínűbb, hogy a magánéletében homoszexuális.

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

Martel, Frédéric

Frédéric Martel (1967) francia író és szociológus, a France Culture újságírója, közel egy tucat könyv, köztük a Mainstream szerzője. 2020 januárja óta a Zürichi Egyetem Kreatív Gazdasági és Kulturális Ágazatok Tanszékének professzora. Jelen könyve eddig világszerte mintegy 20 nyelven jelent meg, és szinte mindenütt a sikerlisták élére került. A szerző fotóját készítette: Astrid di Crollalanza.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja