Tovább olvasom

Fitzgerald, Matt

Vasemberek – Dave Scott–Mark Allen – Minden idők legnagyobb triatlonpárharca

Veszélyes övezet

starsBetöltés...

 

Fordította: Dudik Annamária Éva
Megjelenés dátuma: 2018-10-04
Terjedelem: 384 oldal

 

Méret: 155 x 230 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789633554104
4 950 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„Az Ironmanen ott zajlik a verseny, ahol Dave Scott jár.”

1989. október 14-én Hawaii szigetén nagy várakozással övezett összecsapás zajlott két, emberfeletti képességekkel rendelkező, versenyzői karrierje csúcsán lévő sportoló között.
A hatszoros bajnok (Dave Scott) egyszer s mindenkorra le akar számolni az ellenfeleivel. Kihívója (Mark Allen) azonban elszánta rá magát, hogy megnyeri a legfontosabb triatlonversenyt is.

A triatlonsport történetének egyik legkiélezettebb vetélkedésén a két rivális szorosan egymás mellett teljesítette a 3860 méter úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és egy maratoni futótávból álló versenyt. Nyolcórányi küzdelem után mindössze 59 másodperc különbséggel értek célba.

Matt Fitzgerald dokumentumregénye rávilágít arra, hogy a két bajnok miként hajszolta egymást és önmagát olyan helyzetbe, amelynek csúcspontján a sporttörténelem egyik legfantasztikusabb versenyében lépték át a fizikai teljesítmény addig ismert határait. Egyikük saját démonjaival küzdött a sikerért, a másik képtelen volt túltenni magát az őt ért korábbi vereségeken.

A Vasemberek nem csupán a verseny alakulását írja le, hanem érdekes betekintést nyújt abba is, hogyan vált Mark Allen és Dave Scott ennyire motivált sportolóvá, mitől lobogott bennük ez az olthatatlan sikervágy.

Két lenyűgöző triatlonista évtizednyi epikus rivalizálása a sportág legkeményebb számában, az ironman-távon. A „vasemberek viadalának” (Iron War) nevezett, 1989-es drámai összecsapás újraírta az emberi teljesítőképesség határait.

Simonyi Balázs, filmrendező (Ultra), ultrafutó

Fitzgerald, Matt

Matt Fitzgerald tapasztalt sportújságíró, emellett számtalan könyvet írt az állóképességi sportokról. Legsikeresebb művei közé tartozik a Racing Weight (Versenysúly) és a Training for Runners (Edzésterv futóknak). Számos cikket írt a Triathlete, a Men’s Fitness, a Men’s Health, az Outside, a Runner’s World, a Bicycling, a Competitor és sok egyéb fitnesz- és sportmagazinnak. A szerző fotóját készítette: Tom Hood.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja