Tovább olvasom

Cusk, Rachel

Tranzit

Körvonal trilógia 2.

starsBetöltés...

 

Fordította: Kada Júlia
Megjelenés dátuma: 2021-08-27
Terjedelem: 260 oldal

 

Méret: 130 x 200 mm
ISBN: 9789633556368
3 500 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A Körvonalból ismert, nemrég elvált írónő fiaival visszaköltözik Londonba, hogy új életet építsen fel. A regényt az alapokig szétvert lakás felújításának epizódjai tagolják, a köztük eltelő lopott időben pedig beszélgetőpartnerek haladnak át Faye figyelmének forgószínpadán. A Tranzit a továbblépés tünékeny, de elszánást és tudatosságot igénylő lépését ragadja és rajzolja meg számos szemszögből. Szédítő, finoman szatirikus társadalmi tablóján kelet-európai építőmunkások, kiégett művészek és angol nagypolgárok kerülnek egymás mellé, hogy az élet közepéhez érve átgondolják, kivé, mivé váltak, kivel és milyen célokkal élnek. Rachel Cusk kérlelhetetlen, okos őszintesége igazi fellélegzés: a Körvonal-trilógiát olvasni sorsfordító.

 

„Hosszú ideig azt hittem, csak a tökéletes passzivitás révén juthatunk el a tisztánlátásig. De az elhatározás, hogy a házam felújításával felkavarom az állóvizet, fölébresztett egy másik valóságot, mintha megzavartam volna egy odújában szunnyadó fenevadat. Tulajdonképpen haragra gerjedtem.”

 

„Igen okosan kitervelt merénylet a komfortzónánk ellen.”

Kácsor Zsolt, Könyvterasz

 

„»Maga az élet« – mondhatnánk, de az a maga nyerseségében, formátlanságában nem tud ilyen érdekes lenni.”

Török András

Kategória:

„Törekvése során, hogy az élet és az irodalom illúzióit feltárja, Cusk valószínűleg megtalálta a kortárs regény legautentikusabb formáját.”

Ruth Franklin, The Atlantic

A szerző további könyvei

20%
Babérok

starsBetöltés...

3500 Ft 2800 Ft

20%

Cusk, Rachel

Rachel Cusk (1967) Saskatoonban, Kanadában született, gyerekkora óta Angliában él. Az Egy élet munkája című, szikár, néhol szatírába hajló memoárja az anyává válásról, illetve a válását feldolgozó Utójáték hozták el számára a nemzetközi hírnevet. A nagy kritikai visszhangot kiváltó Körvonal-trilógia harmadik kötete a Babérok.

 

Előkészületben:

A második hely (2023)

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja