Tovább olvasom

Carey Tanith

Szülőszelídítés

Hétköznapi pszichológia

starsBetöltés...

 

Fordította: Orosz Ildikó
Megjelenés dátuma: 2016-05-18
Terjedelem: 242 oldal

 

Súly: 230 gramm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633552216
2 490 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A mai világ gyerekeink számára a legjobb és egyben a legrosszabb. A szülői túlbuzgóság tragikus következménye, hogy a gyerekekből nem okos, bátor és elszánt zseniket nevelünk, hanem minden idők legnagyobb szorongóit.

Mozart a magzatnak, Bébi Einstein-DVD az újszülöttnek, iPad olvasásapplikáció a totyogónak: attól a pillanattól kezdve, hogy elvágják a köldökzsinórt, a mai szülők véget nem érő küzdelmet folytatnak azért, hogy az ő gyerekük legyen mindenben a legjobb. Miközben a szülő magától értetődő vágya, hogy gyermeke képességét kibontakoztassa, felismeri-e, hogy árt neki?

Az óvodában kezdődő felvételik, a folyamatos vizsgák növelik a gyerekekkel szembeni elvárásokat, de miből derül ki, hogy a túlzásba vitt fejlesztés többet árt, mint használ? Úttörő és provokatív könyvében Tanith Carey a legújabb kutatásokra alapozva járja körül, miként hat a versenyszellem a gyerekekre. Ahelyett, hogy ambiciózus és sikeres felnőttekké válnának, sérülhet az érzelmi egészségük, és tönkremehet a kapcsolatuk azokkal, akik a legjobban szeretik őket: a szüleikkel. Carey arra buzdítja szülőtársait, hogy mindent tegyenek meg azért, hogy megóvják gyermekeik jóllétét, hogy boldog, érzelmileg kiegyensúlyozott felnőttekké válhassanak.

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerkesztő ajánlja