Nosrat, Samin
Só, zsír, sav, hő – A jó főzés négy eleme
Fordította: Kövesdi Miklós Gábor és Szitás Erzsébet
Megjelenés dátuma: 2022-03-30
Terjedelem: 480 oldal
Méret: 185 x 230 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789633558966
Állandó 20% kiadói kedvezmény
Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap
Samin Nosrat másodéves egyetemistaként került kapcsolatba a főzéssel, amikor Kalifornia egyik emblematikus éttermében, a Chez Panisse-ban kezdett dolgozni, ahol a ranglétra összes fokát végigjárva séf lett. Azóta a főzés a szenvedélye, akármerre járt a világban, Japántól Mexikóig, Olaszországtól Amerikáig az ízek titkát kutatta, és azt tapasztalta, hogy az ételt négy elem tesz tökéletessé vagy tesz tönkre: a só, a zsír, a sav vagy a hő.
A só, ami felerősíti az ízeket, a zsír, ami ízt ad és állagot képez, a sav, ami egyensúlyba hozza az ízeket, és a hő, ami végső soron meghatározza az ételek állagát.
Samin Nosrat könyvének első fele olyan, mint egy profi főzőtanfolyam, a második részében található több mint 100 recept elkészítésével pedig kipróbálhatjuk a tanultakat.
„Ez a könyv remekül hozza testközelbe a tudatos főzést. Tanítva szórakoztat, miközben választ ad megannyi konyhatechnikai kérdésre. A remek receptek mellett legfőbb erőssége a szellemiségében rejlik. Útmutató az örömteli főzéshez. Vérprofi, de nagyon szerethető!”