Tovább olvasom

Nosrat, Samin

Só, zsír, sav, hő – A jó főzés négy eleme

starsBetöltés...

 

Fordította: Kövesdi Miklós Gábor és Szitás Erzsébet
Megjelenés dátuma: 2022-03-30
Terjedelem: 480 oldal

 

Méret: 185 x 230 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789633558966
11 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Samin Nosrat másodéves egyetemistaként került kapcsolatba a főzéssel, amikor Kalifornia egyik emblematikus éttermében, a Chez Panisse-ban kezdett dolgozni, ahol a ranglétra összes fokát végigjárva séf lett. Azóta a főzés a szenvedélye, akármerre járt a világban, Japántól Mexikóig, Olaszországtól Amerikáig az ízek titkát kutatta, és azt tapasztalta, hogy az ételt négy elem tesz tökéletessé vagy tesz tönkre: a só, a zsír, a sav vagy a hő.

A só, ami felerősíti az ízeket, a zsír, ami ízt ad és állagot képez, a sav, ami egyensúlyba hozza az ízeket, és a hő, ami végső soron meghatározza az ételek állagát.

Samin Nosrat könyvének első fele olyan, mint egy profi főzőtanfolyam, a második részében található több mint 100 recept elkészítésével pedig kipróbálhatjuk a tanultakat.

Kategória:

„Ez a könyv remekül hozza testközelbe a tudatos főzést. Tanítva szórakoztat, miközben választ ad megannyi konyhatechnikai kérdésre. A remek receptek mellett legfőbb erőssége a szellemiségében rejlik. Útmutató az örömteli főzéshez. Vérprofi, de nagyon szerethető!”

Pesti István, a tatai Platán étterem séfje

Nosrat, Samin

Samin Nosrat amerikai séf és gasztronómiai író – egyesek szerint „a következő Julia Child” – 2000 óta foglalkozik hivatásszerűen főzéssel. 2017-ben megjelent Só, zsír, sav, hő című első könyvét, melyen 14 évig dolgozott, számos díjjal jutalmazták, a The Times Az év szakácskönyvének választotta. A belőle készült négyrészes sorozat a Netflixen látható.

Fotó © Grant-Delin

Tovább a szerző oldalára

„Elképesztően informatív, új generációs kulináris forrás. A szerző gazdag tapasztalataihoz olvasmányosság, közvetlenség, az illusztráció és az inspiráció tökéletes kombinációja társul. Légy kezdő vagy tapasztalt szakács, ez a könyv neked szól.”

Heidi Swanson

A szerkesztő ajánlja