Tovább olvasom

Styron, William

Nat Turner vallomásai


starsBetöltés...

 

Fordította: Göncz Árpád
Megjelenés dátuma: 2019-06-05
Terjedelem: 460 oldal

 

Méret: 135 x 210 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633555453
3 950 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„Rossz idők járnak, és rosszak is maradnak, míg az ember meg nem javul; mert a rossz emberek teszik, hogy rosszak az idők…”

Az 1968-ban Pulitzer-díjat kapott Nat Turner vallomásai magyarul most először a szerző 1992-es utószavával lát napvilágot, mely a könyv megjelenésének huszonötödik évfordulójára íródott.  1831-ben egy néger rabszolga, Nat Turner az Egyesült Államok Virginia államában hetvenedmagával föllázadt, lemészárolt több tucat fehér embert, és három napig rettegésben tartotta a környéket. De Nat Turner személy szerint csak egy ember haláláért felelős, szerelmét, a fehér Margaret Whiteheadet ölte meg.
Nat Turnert elfogták, halálra ítélték. Mi lakozott a lelkében? Hogy jutott idáig? Milyen ember volt Nat Turner, a prédikátor, aki Isten igéjével vezette rohamra lázadó négereit?
Erre keres feleletet William Styron, a Virginiában született világhírű amerikai regényíró, amikor a siralomházban Nat Turnert a kivégzése előtti éjszakán önmagával, emlékeivel és lelkiismeretével szembesíti.

Kategória:

„1831 régen volt, de ha akarom, csak tegnap. Lehet, hogy az olvasó tanulságot kíván levonni az elbeszélésből, de az én szándékom csupán annyi volt, hogy megkíséreljem újjáteremteni az embert és korát, s hogy olyan művet alkossak, amely nem annyira hagyományos értelemben vett történelmi regény, mint inkább elmélkedés a történelemről.”

William Styron

A szerző további könyvei

20%
William Styron
Sophie választ

starsBetöltés...

3950 Ft 3160 Ft

20%
William Styron
Látható sötét

starsBetöltés...

2490 Ft 1992 Ft

Styron, William

William Styron (1925–2006) A Hemingwayét és Faulknerét követő nemzedék egyik legjelentősebb írója. Prózája eleganciájáról és erős morális elkötelezettségéről híres. Olyan ismert művek szerzője, mint a Feküdj le sötétben, Házam lángra gyullad, a Pulitzer-díjas Nat Turner vallomásai és a Látható sötét.  A szerző fotóját készítette: Ulf Andresen.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja