Tovább olvasom

Styron, William

Nat Turner vallomásai


starsBetöltés...

 

Fordította: Göncz Árpád
Megjelenés dátuma: 2019-06-05
Terjedelem: 460 oldal

 

Méret: 135 x 210 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633555453
3 950 Ft3 160 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„Rossz idők járnak, és rosszak is maradnak, míg az ember meg nem javul; mert a rossz emberek teszik, hogy rosszak az idők…”

Az 1968-ban Pulitzer-díjat kapott Nat Turner vallomásai magyarul most először a szerző 1992-es utószavával lát napvilágot, mely a könyv megjelenésének huszonötödik évfordulójára íródott.  1831-ben egy néger rabszolga, Nat Turner az Egyesült Államok Virginia államában hetvenedmagával föllázadt, lemészárolt több tucat fehér embert, és három napig rettegésben tartotta a környéket. De Nat Turner személy szerint csak egy ember haláláért felelős, szerelmét, a fehér Margaret Whiteheadet ölte meg.
Nat Turnert elfogták, halálra ítélték. Mi lakozott a lelkében? Hogy jutott idáig? Milyen ember volt Nat Turner, a prédikátor, aki Isten igéjével vezette rohamra lázadó négereit?
Erre keres feleletet William Styron, a Virginiában született világhírű amerikai regényíró, amikor a siralomházban Nat Turnert a kivégzése előtti éjszakán önmagával, emlékeivel és lelkiismeretével szembesíti.

Kategória:

„1831 régen volt, de ha akarom, csak tegnap. Lehet, hogy az olvasó tanulságot kíván levonni az elbeszélésből, de az én szándékom csupán annyi volt, hogy megkíséreljem újjáteremteni az embert és korát, s hogy olyan művet alkossak, amely nem annyira hagyományos értelemben vett történelmi regény, mint inkább elmélkedés a történelemről.”

William Styron

A szerző további könyve

20%
William Styron
Látható sötét

starsBetöltés...

2490 Ft 1992 Ft

Styron, William

William Styron (1925–2006) a Fitzgerald-Faulkner-Hemingway utáni nemzedék egyik legjelentősebb amerikai írója, olyan ismert regények szerzője, mint a Feküdj le sötétben, a Nat Turner vallomásai, vagy a Sophie választ. A Látható sötét egy 1989-ben elhangzott előadás átdolgozott változata.

A szerző fotóját készítette: Ulf Andersen

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja