Tovább olvasom

Faber, David

München – A megbékítési politika válsága 1938


starsBetöltés...

 

Fordította: Szántó Judit
Megjelenés dátuma: 2015-10-30
Terjedelem: 576 oldal

 

Súly: 810 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633551783
4 900 Ft3 920 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

1938. szeptember 30-án Neville Chamberlain brit miniszterelnök Adolf Hitler német kancellárral folytatott müncheni tárgyalásáról hazaérkezett Londonba. A repülőgép lépcsőjéről emelte magasba azt a papírlapot, amelyet ő is, a Führer is aláírt: ebben megígérték, Nagy-Britannia és Németország soha többé nem visel háborút egymás ellen. Chamberlain hazahozta ,,a tisztességes békét – korunk békéjét”. David Faber gazdag levéltári anyagból merítve idézi fel ezt a rendkívüli történetet, a legfontosabb eseményeket, amelyek a müncheni találkozóhoz és következményeihez vezettek: Lord Halifax balvégzetű látogatásához Hitlernél; Chamberlain titkos tárgyalásaihoz Mussolinivel, és a berlini botrányokhoz, amelyek megingatták Hitler rendszerét. Miközben Berlinben tanúi lehetünk Hitler könyörtelen háborús készülődésének, Londonban tehetetlenül figyeljük, hogyan próbálkozik fáradhatatlanul Chamberlain Hitler megbékítésével.

Kategória:

„Az európai diplomáciatörténet egyik legmocskosabb eseményének megrendítő rekonstrukciója.”

Sunday Telegraph

Faber, David

David Faber (1961), Harold MacMillan egykori brit miniszterelnök unokája Etonben és az oxfordi Balliol College-ban végezte tanulmányait, modern nyelveket hallgatott. 1992 és 2001 között konzervatív parlamenti képviselőként tevékenykedett. Jelenleg hajdani iskolájának, az oxfordi Summer Fieldsnek az igazgatója. A szerző fotóját készítette: –

Tovább a szerző oldalára

„David Faber mélyrehatóan rekonstruálta a huszadik század egyik legemlékezetesebb eseményét. Ráadásul úgy mondja el a müncheni konferencia történetét, hogy az rabul ejti az olvasót akkor is, ha a tragikus végkifejlet ismert.”

A szerkesztő ajánlja