Tovább olvasom

Strelecky, John P.

Miért kávézó

Mese az élet értelméről

starsBetöltés...

 

Fordította: Kelemen László
Megjelenés dátuma: 2019-02-27
Terjedelem: 136 oldal

 

Méret: 130 x 200 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633554661
2 450 Ft1 960 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Az állandóan rohanó, túlterhelt menedzser, John egyhetes szabadságra indul, de útközben autójával eltéved. Betér egy kávézóba, hogy egyen valamit – és sorsfordító élményben lesz része. Az étlap címoldalán három kérdéssel szembesül: „Miért vagy itt?”„Félsz a haláltól?” „Elégedett vagy az életeddel?” Miközben a pincér, a konyha séfje és az egyik vendég segítségével megpróbál választ adni ezekre a kérdésekre, egyre inkább új szemszögből tekint az életére, és rájön, hogy milyen fontos dolgokat tanulhat meg a zöld levesteknőstől…

„Néha, amikor a legkevésbé várjuk és a legnagyobb szükségünk van rá, új helyen találjuk magunkat új emberekkel, és új dolgokat tanulunk. Ez történt velem is egy éjszakán, egy sötét, elhagyatott úton. Ha belegondolok, az a helyzet az akkori életemet szimbolizálta. Ahogyan akkor eltévedtem utazás közben, ugyanúgy vesztem el az életben is – nem tudtam pontosan, merre tartok, és miért haladok abba az irányba.

Napjaim nagy részében minden másnál többet tépelődtem azon, hogy az életnek többnek kellene lennie egy kalitkában napi tíz-tizenkét, munkával töltött óránál…”

Kategória:

„A 21. század Alkimistája.”

RBA Libros

A szerző további könyve

20%
John P. Strelecky
Az Élet Nagy Ötöse

starsBetöltés...

2950 Ft 2360 Ft

Strelecky, John P.

John P. Strelecky (1969) amerikai író gyermekkori álmát követve pilóta szeretett volna lenni, de szívproblémái miatt erről le kellett tennie. Vállalkozási tanácsadóként dolgozott, állandóan úton volt, aztán harminckét éves korában úgy döntött, hogy kiszáll a mókuskerékből: 2002-ben egyéves fizetés nélküli szabadságot vett ki, és hátizsákos turistaként körbeutazta a világot. Tapasztalatai alapján írta meg a Miért kávézót, mely nagy siker lett. Az Élet Nagy Ötöse a második magyarul olvasható könyve. A szerző fotóját készítette Paul Landeri.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja