Tovább olvasom

Erpenbeck, Jenny

Megy, ment, elment


starsBetöltés...

 

Fordította: Blaschtik Éva
Megjelenés dátuma: 2017-03-27
Terjedelem: 308 oldal

 

Súly: 428 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633552728
3 490 Ft2 792 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Hogyan tudjuk elviselni az idő múlását, ha a hazánkból elmenekülve egy idegen ország számunkra idegen kultúrájában tétlenségre vagyunk kárhoztatva? Hogyan küzdjünk meg az állandó bizonytalanság érzésével, hogy az otthonunkba már nem mehetünk vissza, de ahova menekültünk, ott se biztos, hogy maradhatunk? Hogy sehol nem tudunk berendezkedni, állandó vándorlásra ítéltettünk? Richard, a nyugalmazott professzor a berlini Oranienplatzon tábort ütő észak-afrikai menekültekkel beszélgetve döbben rá ezekre a kérdésekre, s próbál segíteni a kilátástalan helyzetbe jutott embereken – a maga eszközeivel.

Jenny Erpenbeck nagy művészi érzékenységgel mesél odafigyelésről és félrenézésről, űzöttségről és bizonytalanságról, láthatóvá és láthatatlanná válásról. Kevés ennél aktuálisabb téma létezik napjaink Európájában.

Kategória:

„Remek regény, megrázó olvasmány, egyéni hangvétel, szikár stílusbiztonság – ezek a mondatok kavarognak bennem Jenny Erpenbeck művének olvastán."

Könyvesblog

Erpenbeck, Jenny

Jenny Erpenbeck (1967) német írónő egy berlini íródinasztiába született. Színháztudományi és zenésszínház-rendezői tanulmányokat folytatott. 1991 óta irodalmi tevékenysége mellett színház- és operarendezőként dolgozik Berlinben és Grazban. Megy, ment, elment című regénye bekerült a 2015-ös Német Könyvdíj shortlistjébe. Az írónőt 2016-ban Thomas Mann-díjjal tüntették ki.

Tovább a szerző oldalára

„Az egyik legjobb és legizgalmasabb mai német író.”

The Guardian

A szerkesztő ajánlja