Tovább olvasom

Tóibín, Colm

Mária testamentuma


starsBetöltés...

 

Fordította: Komáromy Rudolf
Megjelenés dátuma: 2015-11-03
Terjedelem: 116 oldal

 

Súly: 240 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633551882
2 500 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Ismerd meg Máriát. Az anyát, akitől elvették a fiát, és elveszejtették. Az asszonyt, aki száműzötten él, aki után olyanok leselkednek, akik szentként őriznék fia emlékét. De ő másképp emlékszik. Miközben a legendák falat emelnek, ő a fejébe veszi, hogy elmondja a világnak az igazságot, amelyhez görcsösen ragaszkodik. Ismerd meg Máriát, aki fölkavaró, bátor monológjában nem szégyelli megmutatni esendő emberségét.

Kategória:

„A mindössze 114 oldalas könyv egyetlen nagy monológ Máriától, egyes szám első személyben. A regény nyitányában a keresztre feszítés már rég megtörtént, az idős nő pedig a halálán van. Krisztus két tanítványa viseli a gondját, ugyanis bujkálnia kell, mivel nem csak fiát, de őt is üldözték. Mária meglehetősen elégedetlen két pártfogójával: azok mindent tudni akarnak és feljegyeznek, amit az öregasszony a fia életéről és haláláról mondani tud, de csak az érdekli őket, ami illeszkedik a Jézus kiválasztottságába vetett rendíthetetlen hitükbe. Mária szubjektív különvéleményét, visszaemlékezéseit meséli el ez a kisregény."

Kulturpart - Csiger Ádám

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Colm Tóibín
A blackwateri világítóhajó

3950 Ft 3160 Ft 20%

starsBetöltés...
Colm Tóibín
Nora Webster

3950 Ft 3160 Ft 20%

starsBetöltés...
Colm Tóibín
Brooklyn

3490 Ft 2792 Ft 20%

Tóibín, Colm

Az 1955-ben Írországban született Colm Tóibín hét regény, köztük a rangos Man Booker-díjra fölterjesztett The Blackwater Lightship és a The Master, valamint a Costa Novel-díjat elnyert Brooklyn, továbbá két elbeszélésgyűjtemény, a Mothers and Sons és a The Empty Family szerzője. A Park Könyvkiadónál megjelent kötetei: Mária testamentuma (2015) Brooklyn (2016) A szerző fotóját készítette: Steve Pyke

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja