Tovább olvasom

Styron, William

Látható sötét

Emlékirat az őrületről

starsBetöltés...

 

Fordította: N. Kiss Zsuzsa
Megjelenés dátuma: 2019-04-30
Terjedelem: 96 oldal

 

Méret: 110 x 185 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633555446
2 490 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A Látható sötét William Styron személyes vallomása egy olyan élményről, amelyet az ember nemhogy a nyilvánossággal, de önmagával is csak nehezen oszt meg. Depressziójának történetét meséli el, amely hatvanéves korában tört rá, minden előzetes jel vagy tünet nélkül. Amerikai otthonában érezte először, hogy váratlanul kiürül körülötte minden, nem tudott pihenni, álmatlanság gyötörte, s hamarosan szinte gondolkodni is elfelejtett. Kizárólag saját rosszullétére tudott odafigyelni, illetve arra a szorongásra, amely fokozatosan hatalmába kerítette, s amely néha már azt a félelmet is felébresztette benne, hogy esetleg megőrült. Styron számára a vallomás megszületése egyben a kiutat is jelentette a betegségből: megszállottan hitt az írás terápiás erejében, megjelenésekor a könyvet az amerikai pszichiáterek szövetségének szaklapja kötelező irodalomként ajánlotta kezdő terapeuták számára.A rövid, felkavaró vallomás a mai napig alapműve a depresszió irodalmának.

Kategória:

„A depressziónál a fájdalom kérlelhetetlen, és az állapotot az teszi tűrhetetlenné, hogy tudjuk, nincs rá orvosság – sem holnap, sem egy óra múlva, sem egy hónapon, sem egy percen belül. Ha valamelyest enyhül a helyzet, tudjuk, ez csak átmeneti, és a fájdalom fokozódni fog. Elsősorban a kilátástalanság, nem a fájdalom roppantja össze a lelket.”

A szerző további könyvei

20%
William Styron
Sophie választ

starsBetöltés...

3950 Ft 3160 Ft

20%
William Styron
Nat Turner vallomásai

starsBetöltés...

3950 Ft 3160 Ft

Styron, William

William Styron (1925–2006) A Hemingwayét és Faulknerét követő nemzedék egyik legjelentősebb írója. Prózája eleganciájáról és erős morális elkötelezettségéről híres. Olyan ismert művek szerzője, mint a Feküdj le sötétben, Házam lángra gyullad, a Pulitzer-díjas Nat Turner vallomásai és a Látható sötét.  A szerző fotóját készítette: Ulf Andresen.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja