Tovább olvasom

Cusk, Rachel

Körvonal – Körvonal trilógia 1.

starsBetöltés...

 

Fordította: Kada Júlia
Megjelenés dátuma: 2021-03-22
Terjedelem: 252 oldal

 

Méret: 130 x 200 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633556405
3 500 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„Közel kell maradni a dolgok kontúrjához, közel hozzájuk, de kívül rajtuk, ahogy egy fecske követi a táj vonalait, kirajzolja őket, de nem száll le soha.”

 

A Körvonal regény tíz beszélgetésben. Egy frissen elvált írónő Athénba repül, ahol egy kreatívírás-kurzuson tanít. Kollégákkal, régi ismerősökkel, idegenekkel találkozik: csak egy-egy villanásra jelennek meg egymás életében, beszélgetéseik egyszerre esetlegesek és sorsfordítók. Talán épp a köztük lévő távolság, a folytatás lehetetlensége miatt engedik meg maguknak, hogy őszintén, madártávlatból vessenek számot az életükkel az abszurd apróságoktól a nagy válságokig. Ezek a keresetlen, útkereső beszélgetések rajzolják ki Cusk érzékeny elbeszélőjének alakját, aki jelenlétével figyelni, látni tanít.

A Körvonal egy rövid, mégis eposzi ciklus első darabja: egy mesteri trilógiáé, amelyet korunk egyik legjelentősebb teljesítményeként őriz majd meg az emlékezet.

 

„Ültem a párnázott padon, megint a háta volt előttem a széljárta fedélzeten, és a furcsa váltásokra gondoltam bűvölet és kiábrándulás közt, amelyek úgy járják át az emberi viszonyokat, mint az égen átúszó felhők, néha szürkék és baljóslatúak, néha pusztán távoli, rejtélyes alakzatok, amelyek egy időre kitakarják a napot, hogy aztán éppolyan hanyagul feltárják megint.”

 

A második kötet, a Tranzit, 2021 őszén, a harmadik, Babérok, 2022 tavaszán jelenik meg.

Kategória:

„Különös, kiismerhetetlen, megrendítő regény, amely egy darabokra tört világ tájait igyekszik belakni, és semmit sem hallgat el a részletekből. Dermesztő szépsége még mindig nem megy ki a fejemből, hat hónappal azután, hogy elolvastam a könyvet.”

Kazuo Ishiguro

A szerző további könyvei

20%
Babérok

starsBetöltés...

3500 Ft 2800 Ft

20%
Tranzit

starsBetöltés...

3500 Ft 2800 Ft

Cusk, Rachel

Rachel Cusk (1967) Saskatoonban, Kanadában született, gyerekkora óta Angliában él. Az Egy élet munkája című, szikár, néhol szatírába hajló memoárja az anyává válásról, illetve a válását feldolgozó Utójáték hozták el számára a nemzetközi hírnevet. A nagy kritikai visszhangot kiváltó Körvonal-trilógia harmadik kötete a Babérok.

 

Előkészületben:

A második hely (2023)

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja