Tovább olvasom

Galfard, Christophe

Kezedben az univerzum


starsBetöltés...

 

Fordította: Kepes János
Megjelenés dátuma: 2021-08-30
Terjedelem: 384 oldal

 

Méret: 135 x 215 mm
ISBN: 9789633556443
4 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„Miből áll az univerzum? Mi van közel a Földhöz? És távolabb? Milyen messzire tudunk ellátni? Lehet-e tudni valamit a világegyetem történetéről? Van-e egyáltalán története?”

 

Christophe Galfard nemzetközi hírű francia fizikus csodákban és meglepetésekben bővelkedő utazásra hív bennünket az univerzum múltjába, jelenébe és jövőjébe, miközben ki sem kell mozdulnunk otthonunk kényelméből.

A Kezedben az univerzum korunk legizgalmasabb tudományos területei és témái – kvantumfizika, általános relativitáselmélet, időutazás, párhuzamos valóságok, multiverzumok – közül jár körül néhányat, és teszi ezt úgy, hogy megígéri: a híres einsteini E = mc2-en kívül más egyenletet nem kell megismernünk.

A Kezedben az univerzum élvezetes és közérthető bevezető mindazok számára, akiket érdekel csodálatos világegyetemünk.

 

 

„Könnyed és közvetlen stílusa tökéletesen megfelel azoknak az olvasóknak is, akik nem feltétlenül rendelkeznek tudományos előismeretekkel. A Kezedben az univerzum rámutat, hogy miképp hoz közelebb bennünket a modern tudomány a valóság végső megértéséhez.”

The New York Times

„Vakmerő utazás téren és időn át.”

Jordan Ellenberg, a Hogy (ne) tévedjünk. A mindennapi élet rejtett matematikája szerzője

Galfard, Christophe

Christophe Galfard (1976) francia elméleti fizikus, író. A Cambridge-i Egyetemen szerzett PhD-fokozatot, ahol 2000 és 2006 között Stephen Hawking professzor diákjaként a feketelyuk-információs paradoxont kutatta. Gyerekeknek szóló könyveivel is az a célja, hogy a fizika, asztrofizika tudományának legfrissebb eredményeit közérthetően elmagyarázza. A 2015-ben megjelent Kezedben az univerzumot eddig 21 nyelven adták ki.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja