Tovább olvasom

Guenassia, Jean-Michel

Javíthatatlan Optimisták Klubja


starsBetöltés...

 

Fordította: Szántó Judit és Lukács Laura
Megjelenés dátuma: 2017-03-23
Terjedelem: 716 oldal

 

Súly: 670 gramm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633552384
4 950 Ft3 960 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

 

 

Az 1960-as évek Párizsa, a háttérben az algériai háború. A kiskamasz Michel Marini, olasz bevándorló család fia, a könyvek szerelmese. Egy nap a bisztróban, ahova rendszeresen csocsózni jár, egy hátsó kis teremben különös társaságra bukkan: közép-kelet-európai menekültek egy csoportjára, akik beszélgetni-vitatkozni járnak oda, s hogy tartsák egymásban a lelket. Ez a Javíthatatlan Optimisták Klubja. A világ dolgaira most eszmélő Michel mohón issza magába a különféle hatásokat. Guenassia sodró lendületű regénye szerelemről, barátságról, ideálokról, csalódásokról szól – a felnőtté válás gyötrelmeiről és szépségeiről.

Kategória:

„A Javíthatatlan Optimisták Klubja könnyed kézzel megírt fejlődésregény, egy feszültségekkel terhelt család története, ahol a sebek már nem gyógyíthatók, ugyanakkor politikai-társadalmi témájú könyv is. Ritka kombináció: gondolatébresztő olvasmány, élvezetes stílusban.”

Basler Zeitung

Guenassia, Jean-Michel

Jean-Michel Guenassia (1950) algériai származású francia író, forgatókönyvíró. 2009-ben megjelent, Javíthatatlan Optimisták Klubja című regényét, melyen több mint hat évig dolgozott, a francia kritikusok egyértelműen magasztalták, és egy 1500 gimnazistából álló zsűri Diák Goncourt-díjjal tüntette ki.

Tovább a szerző oldalára

„Zseniális! Olykor humoros, máskor szomorú, de mindig őszinte. Beleszerettünk.”

L'Humanité

A szerkesztő ajánlja