Tovább olvasom

Stahl, Stefanie

Igen is, meg nem is

A kötelékfóbia felismerése és legyőzése
starsBetöltés...

 

Fordította: Csősz Róbert
Megjelenés dátuma: 2019-11-14
Terjedelem: 360 oldal

 

Méret: 135 x 215 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633555750
3 490 Ft2 792 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

A kötelékfóbiás egyszerre tettes és áldozat

Szinte mindenki hosszú és boldog párkapcsolatra vágyik – mégis sokan vannak olyanok, akiknek ez sehogy sem akar sikerülni. Egyesek látszólag mindig rosszul választanak, amikor beleszeretnek valakibe. Másoknak akkor megy tönkre a kapcsolata, amikor éppen szorosabbá válna. Vannak, akik kapcsolatban élnek ugyan, mégis magányosak. Mi lehet ennek a magyarázata?

Stefanie Stahl pszichoterapeuta szerint számos párkapcsolati probléma mögött végső soron a kötelékfóbia rejlik. Életszerű példákon keresztül mutatja be ennek különböző megjelenési formáit. Elmagyarázza a kötelékfóbiások jellegzetes viselkedési mintáit, kifejti, miféle félelem rejlik e fóbia mögött, elemzi a lehetséges okokat, és megmutatja, hogyan lehet túljutni ezen az állapoton. Ugyanakkor nem hallgatja el, hogy vannak esetek, amikor az egyetlen lehetséges megoldás a végleges szakítás.

Könyvét a kötelékfóbiások és partnereik egyaránt haszonnal forgathatják.

„Könyvem azokat a pusztító mechanizmusokat hivatott felszínre hozni, amelyek mindig akkor lépnek működésbe, amikor valaki tulajdonképpen közelségre vágyik, viszont képtelen élni a kapcsolat nyújtotta közelséggel. Ezeken az embereken és a partnereiken nem segítünk azzal, ha mindenféle aranyszabályokat mondunk nekik, mint például azt, hogyan kell építő jellegű beszélgetést folytatni vagy hogyan lehet a legjobban megosztani egymás között a házimunka és a gyereknevelés feladatait. Ezeknek az embereknek a problémái nem is a nemek közti biológiai különbségekben gyökereznek. Kapcsolataik egy mélyebb szinten buknak el. A lelkükben lakozó és különféle félelmektől űzött »sötét szellemek« gondoskodnak arról, hogy ne alakulhasson ki igazi közelség, és hogy minden kapcsolatuk kudarccal végződjön.”

 

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei


starsBetöltés...
Igen is, meg nem is

3699 Ft 2959 Ft 20%

starsBetöltés...
Mindenki képes kapcsolatra

3499 Ft 2799 Ft 20%

Stahl, Stefanie

Stefanie Stahl (1963) pszichoteraputa, Trierben folytat magánpraxist. Elsősorban a kötődési szorongással, az önbecsülés erősítésével és a „belső gyermek” problémáival foglalkozik. Több sikeres könyv szerzője, gyakran szerepel a médiában szakértőként.  A fotót készítette: Roswitha Kaster

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja